От х:

Днес в x:

Певицата Светла Дукатева от Смолян с голямата награда на "Пирин фолк"

    Голямата първа награда в Конкурса за авторска песен на конкурса „Пирин фолк“ бе присъдена на младата и талантлива певица Светла Дукатева за песента й „Българско хоро“. XXV-тото юбилейно издание на фестивала е празник на всички любители на македонската песен. единствения по рода си фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство в България.

    Светла Дукатева е родена в град Смолян в музикален род и е прекрасен изпълнител на родопски народни песни.

    Освен красотата на родопчанката, тя е наследила и невероятен глас, на който прекрасно отиват специфичните извивки на родопските песни. Учи пеене в ДЮФА „Орфей“ от първи клас, а три години участва в самодейността на Народно читалище „Христо Ботев“ – 1871 г. в родния си град.

    В момента учи музика в СУ „Климент Охридски“, като не спира с музикалните си изяви. Участвала е в множество концерти в страната и чужбина, сред които Франция, Италия, Австрия, Турция, Гърция, Германия, Украйна, Сърбия, Румъния и други. Има редица първи места в конкурси като „Орфеево изворче“ – гр. Стара Загора, Рожен 2006, Казанлък, Свиленград, Пиленце пее – София. Записва няколко красиви родопски песни в БНР под съпровода на оркестъра при катедра „Музика“ при СУ.

    Голямата награда на "Пирин фест" и е добър старт  за кариерата на красивата и талантлива родопчанка, на чийто успех се радват и честитят всички.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      В.
      В.Каменов
      3 -1
      21:28, 28 авг 2017
      Да е жива и здрава!!!Браво !!!
      Само една препоръка -Да свали една -две идеи самочувствието .Няколко пъти ми е правило лошо впечатление по софийските заведения където пее .Влизам..примерно.. в "Иванова механа".пееха двете с Бойка Дрангова .Настръхвам и и се радвам от сърце на родопския глас .... и изведнъж срещам отсреща някакво свръхсамочувствие .А не трябва така .Бъди малко по близка с хората .Защото мен това ме отблъсна много ...
      Да не ме разберете погрешно ...Говоря за чистото човешко отношение ...
      Не всичко е пари и слава ....

    Още новини

    Последни новини