От х:

Днес в x:

Емирджан Мехмед със сребро от Международно по бокс, готви се за Европейско

Хасковският боксьор Емирджан Мехмед остана на крачка от спечелване на шампионската титла в петия Международен турнир за юноши "Локомотив", който се игра в София. Във финалния мач състезателят на хасковския клуб "Севдалин Василев" и опонентът му Мартин Леков от клуба-домакин не можаха да се победят и мачът завърши с равен брой точки. В този случай обаче се наложи гласуване от реферите, които отсъдиха победата за състезателят на столичния клуб „Локомотив” с 2:1 съдийски гласа.

В надпреварата в боксова зала „Дианабад” преди финала републиканският шампион Емирджан Мехмед записа две победи. В четвъртфиналния мач той надделя над румънеца Тибериу. В полуфинала в категория до 63 кг победи Петер Анберг от Швеция, отказвайки го още във втори рунд.

Организатори на надпреварата са БК "Локомотив"- София и Българска федерация по бокс. Освен български боксьори в състезанието участваха представители на Черна гора, Косово, Гърция, Швеция и Румъния.

След това състезание Емирджан остава за подготовка в София, където ще се готви за Европейското първенство в Албена, което започва от 17 септември, каза единият от треньорите му Людмил Димитров. Хасковлията ще участва в надпреварата след дни като част от националния отбор, в категория до 63 кг, а опонентът му от днешния мач – в категория до 60 кг.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Чо
    Чобанина
    14 -1
    14:36, 26 авг 2017
    Браво Емирджанчо, само така чичовото :)
  • 2
    Аа
    Ааааааа
    1 0
    08:51, 28 авг 2017
    Браво на момчето!Ама защо треньорът е още на свобода!Та той е нарко муле и трябваше да е в затвора!Нали го хванаха с наркотици в колата на границата!
Последни новини