От х:

Днес в x:

Тенис звезди проведоха открит урок за деца в Димитровград

    Над 20 деца от местна тенис школа се включиха в открития урок, който проведоха в Димитровград днес капитанът на националния отбор Тодор Енев и състезателят от "Купа Дейвис" Матей Пампулов. На кортовете на комплекс "Раковски" участниците, разпределени в две възрастови групи демонстрираха своите умения под погледите на Енчев и Памуков. Гостите им представиха основни положения в спорта и организираха различни игри.

    Инициативата на Общината и тенис клуб -Димитровград постави началото на програмата за отбелязване на 70-годишнината на града. След открития урок, на кортовете последваха демонстративни срещи и турнир, посветен на празника на града. Състезанията на тенис кортовете продължава и утре - 27 август.

    Тодор Енев е състезател за Купа Дейвис. Той е най-дългогодишният състезател в отбора на България, като има в актива си 25 победи и 19 загуби. Като юноша бележи значителни успехи. Играе полуфинали и финали на почти всички големи юношески турнири. През 1996 г. Тодор Енев е избран за тенисист №3 на Европа при юношите до 14-години. През 2000 г. достига до №2 в световната ранглиста за юноши след Анди Родик. През същата година печели юношеското издание на „Откритото първенство на Италия“ и „Ориндж Боул“ в САЩ. Дебютира при мъжете през 1997г., като най-високата позиция, която достига в световната ранглиста е 252. Многократен шампион на страната.

    Матей Пампулов е дългогодишен състезател за Купа Дейвис. Заотбора на България за Купа Дейвис има 7 победи и 13 загуби. Заедно със своя брат-близнак Божидар Пампулов са една от най-успешните двойки в отбора. През 1973 г. участва в квалификациите на Уимбълдън, но губи още в първи кръг от Питър Къртис с резултат 4-6 2-6. През1975 г. участва в квалификациите на Ролан Гарос, където губи в трети кръг от румънеца Йонел Сантею с 1-6 6-4 4-6. През 1983 г. след като приключва професионалната си кариера става капитан на отбора за Купа Дейвис. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини