От х:

Днес в x:

България подкрепи Франция за отмяна на "социалния дъмпинг". Преглед на печата

"Сега":

България подкрепи Франция за отмяна на "социалния дъмпинг"

Франция ще подкрепи България за приемането й в чакалнята на еврозоната и в Шенгенското пространство. Това обеща президентът Еманюел Макрон след разговора си на "четири очи" с българския премиер, към когото се обърна със "скъпи Бойко".

България ще подкрепи Франция за промени в правилата за командироване на работници в ЕС, стана ясно след вчерашните срещи на президента Румен Радев и на премиера Бойко Борисов с френския президент Еманюел Макрон във Варна. "Постигаме волята да се ограничим във времето и за една и съща страна, за една и съща работа да се получава една и съща заплата. Когато имаме френски работодатели, които наемат български работници и им заплащат по български цени във Франция - не, не съм съгласен!", каза Макрон във Варна вчера.

Пожар. 

"24 Часа":

Обляха пожара в Кресненското дефиле от въздуха с близо 140 тона вода

Военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили днес, 25 август, продължиха да помагат в овладяването на огнената стихия в землищата на селата Мечкул и Ощава, община Симитли. 

Това съобщиха от Министерството на отбраната.

Два вертолета Ми-17 от авиобаза Крумово от 7.00 ч. сутринта изпълняват задачи за потушаването на пожара. Всеки от екипажите работи в продължение на 6 часа като вертолетите се редуват в обливането на горските масиви и тревните площи с вода от въздуха. До 16.30 ч. те са направили над 70 захода, а в района на пожара са изсипани близо 140 т. вода.

Екипажите на Ми-17 ще продължат своята работа до настъпването на вечерта.

Нападение. 

"Монитор":

Пребиха и наръгаха с нож Стоян Златния

Скандално известният бизнесмен Стоян Стоянов-Златния е бил наръган с нож през изминалата нощ в столицата.

Нападението е станало пред дома му в столичния квартал "Банишора". Стоянов е наръган 6 пъти с нож. Сигналът в полицията е дошъл от дежурния полицай в "Пирогов", където пострадалият е бил откаран. Мъжът е в тежко състояние с множество рани и контузии. Стоянов стана скалнадлно известен у нас и има множество криминални регистрации в МВР. Преди време беше обвинен в склоняване към проституция на малолетни момичета. Преди това бизнесменът организираше и модни конкурси на различни места в страната.

Фипронил. 

"24 Часа":

25 т. сладолед и 9 т. майонеза спрени заради фипронил

25 тона сладоледени изделия и 9 тона майонеза са изтеглени от пазара заради съдържание на яйчен прах, замърсен с фипронил.

Това съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в София Камен Николов.

Миналия петък от Германия са съобщили, че в България е получена пратка яйчен жълтък на прах, замърсен с фипронил. До момента е установено, че 500 кг от продукта са доставени в един търговски склад и са идентифицирани фирмите, до които е дистрибутиран. Пратката е доставена март месец до две производствени предприятия на територията на страната.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини