От х:

Днес в x:

13 от най-обитаваните от призраци места на планетата

    Тези места надхвърлят и най-лошите ви кошмари, защото са осеяни с духове:

    1. Тунелът на писъците – Ниагарски водопад, Онтарио

    Разположен под железопътни релси, свързващи Ниагарския водопад с Торонто и Ню Йорк, тунелът определено не е за страхливци. Легендите твърдят, че преди век, в близост до южния вход на тунела имало ферма. Една нощ фермата била обхваната от пламъци, а малко момиче се оказало в капан в нея. Не е ясно как е възникнал пожарът, но момичето започнало да бяга през тунела, крещейки за помощ. Преди да успее да открие когото и да е, пламъците я погълнали и тя загинала. Твърди се, че духът и сега броди из тунела и всеки път, когато някой запали кибритена клечка в него, тя се появява крещейки и преследвайки човека до смъртта му.

    2. Гората на самоубийците – планината Фуджи, Япония

    Гората Аокигахара, известна още и като Гората на самоубийците се намира в северозападната част на планината Фуджи. Това е втората най-популярна дестинация за самоубийци в света. Всяка година над 100 души попадат в гората и не се завръщат никога повече. Мястото е осеяно с човешки черепи и кости. В наши дни, гората се почиства всяка година от човешките останки. За да сложат край на вълната от самоубийства, властите са поставили табели с окуражителни надписи: “Животът е ценен. Помислете за това!” или “Тя наистина ли си струва?”. Никой не знае защо гората е прокълната, но се твърди, че е обитавана от духове на хора, загинали на това място, които витаят в него в търсене на покой.

    3. Островът на куклите – Мексико

    Нещо което пречи на мястото да се превърне в популярна туристическа дестинация, е фактът че почти всяко дърво е украсено с деформирани и осакатени кукли. Разбира се, зловещите играчки не са достатъчни за да превърнат острова в кандидат за най-страшното място на планетата. Оказва се обаче, че мястото е обитавано от духове. През 50-те години, мъж се пренесъл на острова в търсене на усамотение, само за да открие, че той е обитаван от духа на момиче, удавило се преди повече от десетилетия. В опит да я успокой, той купил множество кукли и ги окачил по дърветата. Момичето не останало очаровано и го помолило да се присъедини към него. От страх мъжът разказал за преживяването си на свой роднини, но бил открит удавен, на същото място, на което загинало и момичето. Вярва се, че духовете и на двамата обитават острова, а куклите оживяват и започват да шепнат през нощта.

    4. Форт Бхангар – Раджастан, Индия

    Смята се, че това е едно от най-обитаваните от духове места в Индия. Във Форт Бхангар е регистрирана сериозна паранормална активност, до такава степен, че властите са поставили знак, предупреждаващ хората да не влизат в крепостта след залез слънце и преди изгрев. Според легендата, на това място някога живял магьосник, който се влюбил в принцеса и се опитал да я спечели с черна магия. Принцесата обаче разбрала за това и отхвърлила предложението му. Разгневеният магьосник проклел жителите на двореца да загинат от неестествена смърт, а сега техните духове витаят в крепостта. Един още по-странен факт за селото около крепостта е, че къщите са без покриви. Местните вярват, че в мига, в който изградят покрив, къщата ще се срути. На посетителите им е забрането да нощуват в крепостта по очевидни причини. Твърди се също, че всеки, посетил мястото след залез слънце не се е върнал никога повече.

    5. Мери Кинг – Единбург, Шотландия

    Тази улица, датираща от 7-ми век, се смята за едно от най-обитаваните от духове места в Единбург. Някога задънената улица била оживено място, гъсто населен център, осеян с жилища и сергии - до 1645 год. когато бубоната чума избила почти половината население на Европа. В резултат, улицата опустяла, а болните били напълно изолирани и според легендата били погребани живи зад стените. Улицата е изоставена и до днес. Твърди се, че на нея са се случвали странни и неща и че най-вероятно е обитавана от духове. Най-известният призрак е този на момиче, наречено Ани, което вероятно е било изоставено от семейството си, когато се разболяло от чума.

    През 2008 случайно направена снимка се превърна в солидно доказателство, че улицата е обитавана. Изображението е дело на мъж, наречен Спенсър, на него се вижда полупрозрачна фигура, стояща на заден план. Улицата е затоврена за през нощта, Спенсър единствен нарушил забраната, за да направи снимката.

    6. Гробището Хайгейт – Лондон, Великобритания

    Основано през 1839, гробището е последен дом на над 170 000 души. Множеството свидетелства за паранормални явления, го превръщат в една от любимите дестинации за авантюристите. Най-известният случай е този на вампира от Хайгейт - висок мъж облечен в дълго, черно плато и зловещ поглед. Той е бил забелязван няколко пъти от различни хора. Други привидения включват тъмни фигури, зловещи светещи очи и обезумяла стара жена, която тича из гробовете, търсейки детето, което е убила.

    7. Катакомбите – Париж, Франция

    Приютили костите на милиони хора, тези катакомби всъщност никога на са били предназначени за съхранение на човешки останки. Но тъй като през 18-те век гробищата били препълнени, тленните останки били пренесени до лабиринта от тунели. Парижките катакомби функционират като гигантска костинца приютила близо 6 милиона тела. Макар костите да се положени внимателно в определен ред, историите за бродещи духове не стихват. Наличието на скелети навсякъде по стените е зловеща и страшна гледка. Много хора твърдят че са виждали привидения, или че са почувствали допир. А съществуват и истории за хора изчезнали в катокмбите.

    8. Имението Монте Кристо - Нов Южен Уелс, Австралия

    Бременна прислужница избутана от балкона, момче погълнато от пламъци докато спи и бебе хвърлено по стълбите. Това са само част от страховитите истории, които и до днес витаят из коридорите на Монте Кристо. Смята се, че това е една от най-обитаваните от духове къщи в Австралия. Вярва се, че това са призраците на първоначалните собственици на имота Кристофър Уилям Кроули и семейството му , както и няколко други хора изгубили трагично живота си в къщата. Според Лоурънс Райън, чието семейство притежава имота в момента, и който организира турове за посетители, почти всяка седмица някои от гостите припада получава астматичен пристъп, чува странни звуци или вижда привидения.

    9. Гробището Грейфрайърс – Единбург, Шотландия

    Сред духовете обитаващи гробището е и този на Джордж Макензи, известен още като Полтъргайстът Макензи. Твърди се, че той е една от най-агресивните и активни паранормални фигури в областта. Приживе Макензи бил известен като безмилостен преследвач на шотландските ковенанти, а духът му бил освобен през 1999, когато бездомник, търсейки къде да пренощува проникнал в последния му дом – Черния мавзолей. Вярва се, че този инцидент е бил предсказан от известния шотландски поет Робър Луис Стивънсън. Днес туроператори, провеждащи нощни обиколки из гробището съобщават за мистериозни събития. Много от посетителите излизат от мавзолея с натъртвания, одрасквания, изгаряния и дори счупени кости, обяснавани с намесата на отдавна мъртвия затворник и яростен тиранин.

    10. Бойно поле Гетисбърг – Гетисбърг, САЩ

    На това поле се е състояла една от най-кървавите битки от Гражданската война в САЩ. То е известно като едно от най-обитаваните от духове места в страната. В рамките на едва няколко дни, хиляди мъже губят живота си, много от тях умират в страшни мъки. Днес бойното поле е изпъстрено с паранормална активност. Призрачни войници, мистериозна мъгла, конници без глави, появаващи се от сенките и странни кълба от светлина, са само част от дейностите, описани от посетители. Най-ужасяващи от всичко са звуците на навидима битка: викове, крясъци, стонове, стрелба.

    11. Чанги Бийч – Сингапур

    Чанги Бийч в Сингапур вероятно е станал сцена на масови убийства на китайски войници по време на Втората Световна война. Хиляди китайски войници са били измъчвани и убивани от японците по време на военна операция, заподозрени в участие в антияпонски дейности. Плажът е станал свидетел на убийствата на безброй невинни китайци. И до днес посетителите, тълпящи се на мястото, чуват писъци. Често през нощта, хората се натъкват на дълбоки ями, сякаш приготвени за погребения. Някои хора дори намират обезглавени тела на войници на плажа.

    12 Приют за душевноболни Бийчууд – Виктория, Австралия

    Открит през 1867, приютът бил отворен за всеки. От пациенти въведени в него от семействата си, до хора открити скитащите се по улиците. В 130-годишната му история са загинали 9 000 пациенти, няма съмнение, че душите им витаят там и до днес. Видения са забелязвани от сутерена на сградата до най-високата и част. Чуват се писъци, а врати се отварят и затравят непрекъснато.

    13. Raynham Hall  - Норфолк, Англия

    Едно от най-известните места, обитавани от духове в Атглия е Raynham Hall  в Норфолк, обитавано от „Кафявата дама“. Наречена е така защото носи кафява рокля. Смята се че това е призрака на Лейди Дороти Уолпол, за която се предполага, че е имала връзка с Лорд Уартън. Легендата твърди, че съпругът и Чарлз Тауншенд разбрал за връзката им и я заключил у дома им в Raynham Hall. Друга история твърди, че жената на Лорд Уартън някак е успяла да предвиди задържането си. Но все пак е била заключена. В крайна сметка тя починала, а духът и останал да се скита в замъка. Хора твърдят че са видели призрака и малко след смъртта и.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини