От х:

Днес в x:

11 °C

Бивш футболист на „Борислав“ получи присъда за подкуп

Районната прокуратура в Пловдив и 26-годишния Иван Стоянов - Бебо, предлагал подкупи на юноши на Локомотив (Пловдив) за симулативна игра, се разбраха за условна присъда от година и половина с изпитателен срок от 3 г. Споразумението бе одобрено от Районен съд Пловдив, пише Glas.bg.

Обвиняемият Стоянов бе привлечен като обвиняем, за това, че е предложил пари на трима юноши на Локомотив, за да повлияят на развитието на футболна среща, при това те са ненавършили 18 години. Деянието, извършено от Иван Стоянов е било в съучастие с друго, неустановно лице, което се счита за подбудителл.

До 2015 г. Иван Стоянов бил активен футболист. Тогава обвиняемият е бил играч на Гигант (Съединение), а впоследствие и в „Борислав“ В Първомай изкарал едва няколко месеца и заради контузия играл само в няколко мача, спомня си спортният администратор на отбора.

Според разказа на Стоянов пред съда, на неустановена дата през същата година на мобилния му телефон се обадил непознат мъж и му предложил да се срещнат в Пловдив, за да си говорят за футбол. Той се съгласил. 

На срещата при него отишъл млад мъж, който обвиняемият не познавал и му разяснил, че иска от него да участва в манипулиране на мачове на отбора, в който играе, като за целта трябва да привлече и други свои съотборници. След като изслушал предложението, обвиняемият категорично отказал да се включи в подобно начинание и си тръгнал.

В началото на месец октомври 2016 г. Иван Стоянов отново получил обаждане по мобилния си телефон от непознато за него лице, което пожелало да се срещнат и да говорят за футбол. На срещата дошли двама непознати мъже, като единият от тях бил същият, с който се били видели през 2015 г. 

Те провели разговор с обвиняемия, от който станало ясно, че искат от него да намери няколко футболисти от отбора на Локомотив (Пловдив) U19, които щели да играят в предстоящия на 5 октомври 2016 г. мач от Елитната юношеска група до 19 г.  

Стоянов трябвало да предложи на няколко футболисти по 1000 евро, за да бъде манипулиран резултата. За услугата двамата му обещали да получи „възнаграждение, от което ще остане доволен“. 

Иван разговарял с трима футболисти от отбора, които категорично отказали да участват в “черно тото”, както и съобщили на своя треньор. По-късно е била уведомена полицията.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини