От х:

Днес в x:

Две наркостопанства разкрити край Асеновград

Спецакцията е проведена миналата седмица под наблюдението на районната прокуратура; задържани са двама мъже, занимавали се с незаконната дейност

Оранжерия в село Конуш била открита в рамките на специализирана операция за пресичане на незаконното разпространение и употреба на наркотици. Тя била оборудвана с напоителна и вентилационна система. Открити са общо 79 саксии канабисови насаждения, отглеждани от 48-годишен асеновградчанин. От имота са иззети още бидон и чувал, пълни със зелена листна маса, чието количество предстои да бъде установено, 23 грама марихуана, моторна мелница със следи от наркотика, 5 климатика и 9 вентилатора. С полицейска заповед извършителят бил задържан за едно денонощие, а впоследствие с прокурорско постановление мярката му е удължена за срок до 72 часа. 

Междувременно 13 растения от рода на конопа, за които се грижил 30-годишен мъж от Асеновград, били намерени в землището на село Лясково. При последвало претърсване в дома му разследващите иззели над 2 грама марихуана, приблизително същото количество амфетамин, електронна везна и две механични мелнички. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. 

Двамата задържани са известни на полицията.  

По двата случая са образувани бързи производства. Работата по документирането им продължава под надзора на Районна прокуратура-Асеновград.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини