От х:

Днес в x:

Предварителните заявки за новия Samsung Note8 започват от днес

Първото нещо, което трябва да знаете за устройството Note8 е, че съществува. След наложилото се изтегляне на Note7, заради кошмара с взривяващите се батерии, на мнозина ще се стори шокиращо, че компанията реши да не слага край на гамата на Note.

Самсунг твърдят, че решението им се базира на силната любов, която клиентите изпитват към серията.

Компанията вече обясни защо батериите на Note7 експлоадират и подчерта, че проблемът в Note8 е решен. Неговите литиево-йонни батерии няма да се взривят.

Батерията в най-новото устройство е 3,300 mAh, или малко по-малка от тази в Note7. Тя е преминала допълнителни тестове за безопасност.

Хардуерът не се е променил особено. Note8 се отличава с 6.3-инчов AMOLED Infinity Display екран. Подобно на другите устройства Note, наличен е и стилус, който би могъл да си използва за подписване на документи и рисуване. Наречен е S Pen, върхът му е с диаметър едва 0.7 милиметра. Системата е много по-чувствителна на натиск.

Подобно на S8 и S8 Plus телефонът предлага и бутон Bixby за активиране на Siri, той се отличава и със сензор за пръстови отпечатъци на гърба на телефона, в близост до камерата. Поддържа още лицево и ирисово разпознаване за отключване на устройството. Може да се зарежда безжично.

Това е първият телефон Galaxy с две камери. Едната е двойна и включва широкоъгълен обектив с диафрагма f / 1.7, и лещи с диафрагма f / 2.4 и двукратно увеличение. Камерата е 12-мегапикселова и предлага възможност за стабилизация на изображението. Предната камера на Note8 е 8-пикселова.

Наличието на две камери позволява на Samsung да предложат не само оптично увеличение, но и да представят нови характеристики като Live Focus. Live Focus функционира като Portrait Mode на Apple, замъглявайки фона на снимката. Новото е, че Live Focus позволява на потребителите да изберат степентта на замъгляване преди и след като направят изображение в този режим.

Сред другите нови характеристики е и Dual Capture. При активирането и двете камери правят свое собствено изображение едновременно. Вие получавате ясно изображение, например на човек и по-широкоъгълен изглед на фона зад него.

Улеснявайки изпълнението на няколко задачи едновременно, Самсунг са въвели нова характеристика, наречена App Pair. Тя позволява на потребителите да преконфигурират две приложения, така че да се стартират заедно, за целта екранът се разделя на две. Тези две приложения могат да се стартират от пространство озаглавено Apps Edge. То се намира в десния край на екрана. Тази характеристика ви дава възможност да използвате едновременно телефона за разговори и за извеждане на календара, например, улеснявайки изпълнението на задачи като въвеждане на код за конферентен разговор.

Нова е и характеристиката Live Messages, благодарение на която бихте могли да използвате S Pen за да нарисувате обикновена рисунка, да напишете нещо и дори да добавите анотация към снимка, а след това да изпратите анимирана версия на движението на стилуса на някой друг. Анимираните изображения са в GIF формат.

При предишното устройство Note5, потребителите можеха да използват стилуса, за създаване на бележка върху заключения екран на телефона. Сега имате възможност да създадете бележка с дължина 100 страници без да се налага да отключвате екрана.

Предварителните заявки за Note8 започват от днес ! Устройството ще бъде официално представено на пазара на 15-ти септември.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини