От х:

Днес в x:

Трансплантацията на стволови клетки на Ники неуспешна, борбата с рака продължава

Трансплантацията на стволови клетки на Николета Корондилева в клиниката в Истанбул е била неуспешна. За това съобщава във Фейсбук майката на момичето Росица Ленкова. Борбата с рака обаче продължава. Ученичката от ПМГ Ники, която по безпрецедентен начин успя да обедини Хасково за една благородна кауза, продължава напред. Тя е силно момиче, както пише майка й. Ники страда от рак на костите, лекува се в клиника в Истанбул и лекарите в края на миналата година обявиха победа над коварното заболяване. За съжаление, малко по-късно се оказа, че болестта се е завърнала и препоръчаха трансплантация на стволови клетки.

Ето цялото съобщение на Росица Ленкова във Фейсбук, публикувано преди около час:   

„Здравейте, скъпи приятели!

Изминаха определените сто дни след трансплантацията на стволови клетки на Ники. Поради появила се температура, повишени кръвни изследвания, през последните дни се наложи да и се назначи антибиотично лечение . За съжаление, то не даде желаният резултат, което доведе до назначаване на скенер в понеделник, а след това и ЯМР във вторник.

Днес излезнаха резултатите от назначените изследвания.

След среща с лекуващите лекари се взе решение, Ники отново да бъде подложена на лъчетерапия, която ще започне най-вероятно в началото на другата седмица. За съжаление, ще трябва да продължим да се борим. Трансплантацията не даде така желаният от всички нас резултат. Надеждата ни сега да ви пишем само добри новини рухна изведнъж.

Споделям всичко това с огромна мъка и болка в сърцето. Думите ми не стигат за да изразя как се чувстваме в момента. Само мога да кажа едно, трудно е, за всички е много трудно.....

Ники се съгласи да приеме и това предизвикателство. Ще продължи да се бори за своята лична победа. Ще опитва дотогава, докато не излезе победител в нелеката битка. Има желанието и вярата, че рано или късно ще успее. Положи много усилия, изтърпя много лишения и болка, но няма да се откаже. Тя е нашето силно момиче, което има вярата, надеждата и търпението да дочака победата.

На всички вас, добросърдечни хора, БЛАГОДАРИМ, за това че сте непрекъснато до нас. За всичко, което правите за Ники, за вярата в успешният край, за целия позитивизъм и любовта с която ни обграждате. Вашата подкрепа винаги е била много ценна за нас. Изпращаме на всички вас, нашите прегръдки и ви желаем само едно. БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ ДОБРИ ХОРА!

Продължаваме напред с вашата помощ. Благодарим!“

Haskovo.net ще продължи да ви държи в течение, ако се наложи, ще се организира нова кампания в подкрепа на Ники, Хасково няма да остави момичето само в тежката битка.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    21
    21
    33 0
    21:44, 23 авг 2017
    Хасково няма да остави мом4ето само в тежката битка,,,, Хасково нет мом4ето ( Дин4ер) лекувано в Хасково си отиде ., а това е Ники моми4ето лекувано в Истанбул.
  • 2
    Тр
    Трябва да напиша нещо тук
    12 -90
    23:35, 23 авг 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • ИА
      И аз да Ви напиша нещо...
      25 -11
      05:11, 24 авг 2017
      Внимавайте за такива като вас Бог го връща ,и знайте,че за вас няма да има прошка и никой няма да даде.
      /пс- думата вас нормално е с главна буква,но за нищожества се пише с малка/
    • Не
      Нел
      19 -8
      09:26, 24 авг 2017
      Никой не те кара насила да помагаш,само,че с тези тъпи изказвания внимавай-да не ти се наложи някой ден ти да разчиташ на добрината на хората.Успех мили момичета ,а аз съм щастлива ,че живея в град в който има толкова добри и милосърдни хора!!!
  • 3
    ИА
    И аз да Ви напиша нещо...
    33 -5
    05:21, 24 авг 2017
    Мила Ники,ти ще успееш,не падайте с мама духом,бъдете силни,най силното оръжие е Вярата в себе си.Много хора са зад Вас,Напред милички и горе главите.
  • 4
    Ма
    майка
    18 -5
    09:31, 24 авг 2017
    Бог да ви закриля ! Имайте вяра, имайте търпение, не губете кураж ! Нямате представа, колко добронамерени хора стоят зад вас, в цялата страна !!!
  • 5
    21
    21
    10 -4
    11:23, 24 авг 2017
    след като е оцеляла до сега, значи това не е реалната диагноза.От тук нататък ,тя на практика се бори да се възстанови от пораженията на жестоката терапия .Момиче, ако не беше се подложила на всичко това до сега щеше вече да си оздравяло!!!
  • 6
    Ян
    янко митев
    12 -8
    16:47, 24 авг 2017
    Без да се изявявате и без да имам нищо против избраното лечение от родителите на Ники.Също съм онко болен...Присаждането на стволови клетки се извършва в България и се поема 100 процента от Здравната Каса.В Панагюрище има апарат линеен ускорител за който само могат да мечтаят в Турция. Професор Хаджиева в Сити Клиник е страхотен специалист по лъчетерапия. Не е ли време да се спре спонсорството на турските частни болници?
    • Не
      Незапознат
      2 0
      17:50, 26 авг 2017
      Като чета коментарите ви като цяло се чудя дали глупостите които ръсите наистина ги мислите или сте тръгнали да събирате положителни лайкове от баламурници.Визирам твърдението че Турция може да мечтае за
      линеен ускорител.Темата за неуспешният опит на лечението не желая да коментирам.Вие като онкоболен трябва поне малко да разширите кръгозора си относно къде и какво качество лечение се предлага.Въпросният апарат отдавна не е новост не само тук но и в чужбина.Медицинското ниво като лечение и обслужване е на световно ниво в Турция така че не ми говорете за каквото и да е спонсорство.Човек който има парите ги дава не за спонсорство а за да се лекува!Разберете го!Това е избор според доходите си които ги има по един или друг начин.Линейният ускорител и кибер ножа който го има в Турция са за стереотаксична радиохирургия.Вторият е от по ново поколение и го нямаме засега тук.В ''Уни хоспитал''Панагюрище има не 1 а 2 линейни ускоритела.В тази болница са наляти 90-100 млн.лева.Открита е миналата година и благодарение на високите заплати които дава на всички работещи там почти е окомплектовала набора от лекари специалисти.Ако продължава така във
      близките години може да стане предпочитана дестинация и за чужденци.Незапозню
    • Ян
      янко митев
      0 0
      11:07, 28 авг 2017
      Казах от този клас линеен ускорител... дори и в Хасково има .Говорим за технологии.Говорим за последна дума на техниката. А кибер нож има вече и на няколко места в българия.... незнам той дали решава проблема.
  • 7
    Ро
    Рос
    3 -4
    21:22, 25 авг 2017
    Не знам дали ще помогне,но искам да разкажа една история на баба ми.На млади години се разболява от незнайна болест.Ляга на смъртно легло,не се храни повече от месец,става суха вейка по нейните думи.Косата и опада Някой от селото идва да я види и казва веднага да и дадат да пийне газ.Свалят лампата и и дават една кафена чаша.След което тя си спомня,че получава страшно разстройство.До два дни сама се изправя от леглото и започва да се оправя.Жени се и ражда две деца.Живя до 87 г.Цял живот съм слушала за животворната газ.Едно друго момче знам ,което пи газ и напълно пребори тази болест.Дано Бог на всекиму даде правилният лек.
Последни новини