От х:

Днес в x:

Приложение ви дава възможност да управлявате ретро автомобила на мечтите си

За колекционерите на автомобили, захвърлените в стари плевни отдавна неподдържани находки, са като да удариш автомобилния джакпот. Но дори и добре обгрижваните колекционерски автомобили не се срещат често по улиците. За да поддържате във форма старите автомобили, трябва да ги изваждате по-често от гаража. За колекционери, които не намират време за това, сега съществува нова възможност.

Американска застрахователна компания пусна услугата за споделяне на екзотични и класически автомобили DriveShare. След като платят депозит от 500 долара, потребителите получават застрахователно покритие в размер на 1 милион долара и могат да започнат да търсят налични автомобили в своя регион. Пътната помощ също е включена в таксата.

В момента в САЩ услугата предлага за наемане 135 автомобила, очаква се броят им да се увеличи, защото все повече колекционери демонстрират интерес. Подобно на другите услуги за споделяне на автомобили Turo и Getaround, потребителите биха могли да наемат и да отдадат под наем автомобили – изключително удобен начин за изплащане на автомобилни застраховки или за финансиране на втора, трета или четвърта кола.

DriveShare дава възможност на потребителите си да седнат зад волана на мечтания автомобил. Компанията дори организира събития за клиентите си, за да ги научи да шофират ценните ретро модели.

В допълнение към ретро класиките, се предлагат и няколко екзотични модела. Цената им обаче съвсем не е скромна. Срещу 3 300 долара на ден бихте могли да наемете Ламборгини Авентадор от 2015. Моделът е наличен в Калифорния.

Сред публикуваните наскоро модели фигурират и Ферари F430 от 2005 за 1 300 долара на ден, Делориън от 1981 за 800 долара на ден, Порше Бокстър за 99 долара на ден.

Освен, че хората ще се обръщат след вас, шофирането на ретро автомобил поне за един ден, е добър начин да се откъснете поне за малко от всички тези съвременни дигитални екрани.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини