От х:

Днес в x:

България ще будува тази нощ в подкрепа на Григор Димитров на финала в Синсинати

Изображение 1 от 2

    След еуфорията в събота срещу неделя, тази нощ България отново ще будува в подкрепа на спортния си любимец Григор Димитров. Хасковлията излиза на финалната права на Мастърса в Синсинати, а мачът обещава да е доста любопитен предвид екстравагантния съперник, който ще се изправи срещу хаковското момче-Ник Кириос, коментират спортните експерти.

    След като снощи в полуфиналите в САЩ първата ракета на България отстрани Джон Иснър, надигравайки го в два сета, подобно на него и 22-годишният австралиец стигна до заветната битка на финала, след победа в два сета, спечелени с тайбрек над ветерана Давид Ферер.

    Тази вечер Димитров и Кириос излизат на корта в спор за титлата  не по-рано от 23 ч. българско време.

    И за двамата това ще е първо участие на финал на Мастърс-1000. Освен това имат един двубой един срещу друг. Мачът им през 2015 година в Идиън Уелс е в полза на Григор.

    Веднага след победните си полуфинали двамата финалисти на Мастърса разкриха очакванията си последния двубой на турнира.

    „Това че съм за пръв път на финал на Мастърс 1000 не ме превъзбужда прекалено”, заяви  съперникът на Григор Димитров Ник Кириос и добави, че за възприема двубоя на финалната права просто като един мач, на който ще излезе на корта с идеята да играе добре. "Ще изляза на корта с идеята да сервирам добре, да играя добре и да бъда агресивен. Чувствам се добре в подобни решителни моменти и знам, че ако изпълнявам начален удар добре, имам нелоши шансове да спечеля. Доволен съм, че на полуфинала, срещу Ферер спечелих, без да съм показал най-добрия си тенис", завърши австралиецът от малайзийско—гръцки произход, който в момента  заема 23 –та позиция в световната ранглиста.

    “Очаквам финала с нетърпение. Да играеш на финал винаги е прекрасно чувство”, обяви и Григор Димитров. Ракета номер едно на  българския тенис  посочи още, че в момента се чувства в добра физическа форма и е обнадежден за титлата. „Вървя стъпка по стъпка и изграждам своята увереност, подобрявам играта си. Старая се да правя това почти всеки път, когато започвам нов турнир.

    Чувствам се отлично, тялото ми е се справя добре с натоварванията. Смятам, че играя добър тенис, а това винаги е от полза. Дано отново да мога да покажа добра игра и във финала. Искам да продължа да вървя в правилната посока", заяви още хасковлията пред медиите. Неговата пресконференция не мина и без любопитни моменти, след като журналист първо му направи комплимент, че е сочен като най-красивия тенисист сред професионалистите за всички времена, а след това  изстреля и въпроса с провокация към  Гришо да посочи той самия според него кой е най-красив.

    Шокираният Григор в първия момент отби топката и се пошегува: Така, като говориш за мен ми ставаш много симпатичен, но ме хващаш неподготвен, нека поговорим за жени. След това обаче 26-годишният българин все пак посочи, че според него, най-привлекателен сред колегиите му е Фелисиано Лопес. „Винаги съм бил почитател на Фели. Исками се да имам неговите прасци. Много е здрав. Винаги, когато сме под душа, го моля да ми ги покаже отново, а той ми се смее”, добави с чувство за хумор хасковлията.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ре
      Редактора
      2 -2
      20:05, 20 авг 2017
      Извинете но град "СИСИНАТИ" не съществува, мога да се съглася, че тенис турнит в момента се играе в Синсиати :)
      • Ни
        Николай Георгиев
        1 0
        01:18, 21 авг 2017
        Той и "Редактора" е неграмотен, ама да се изкаже...
    • 2
      Ни
      Николай Георгиев
      1 0
      01:20, 21 авг 2017
      Тя България будува, ама хасково.нет спииииииииииии, спиииииииииииии.................
    • 3
      Ма
      Мария
      0 0
      14:47, 21 авг 2017
      Абе, той вече победи! Нещо..... ?
    Последни новини