От х:

Днес в x:

Сладки малки кенгуру следват навсякъде спасителя си (видео)

Във видеото ще се запознаете с малко кенгуру, което е останало сирак. Би загинало, без съмнение, ако не е било осиновено от австралиец с прякор Бролга. Но както се оказва, той се грижи за още много сираци кенгуру и те изглежда са доста забавни като домашни любимци.

Крис "Бролга" Барнс  за първи път извадил бебе от торбата на кенгуру, убито от преминаваща кола и изоставено на магистралата през 2005 г.  Тази случка го променила завинаги. Крис създава Спасителния център за бебета кенгуру в Алис Спрингс и остава да живее там със спасените от него животни. Убежището е на площ 76 хектара и отваря врати през 2011 г. с мисията да образова и да насърчи хората да спасяват и да се грижат за кенгурутата и други диви животни, блъскани от коли и убивани на пътя. Центърът сега се издържа от посещения, има и екскурзовод, както и от дарения. В момента изграждат болница за торбестите, които са осиновили и за други диви животни. Но почти десетилетие Крис върши всичко сам и безвъзмездно. След това неочаквано става известен по света.

През 2013 г. BBC UK / National Geographic USA снимат документален филм - "Кенгуруто Дънди". Той проследява интересния живот на спасените кенгурута и други диви животни и е гледан над 90 страни. Сега е до третата си серия. Когато пускат филма в Великобритания, само за няколко дни основателят на спасителното убежище за кенгурута в Алис Спрингс получава 2 000 съобщения от жени фенове, включително 10 с предложения за брак Даренията потекли от Франция, Холандия и Америка, като достигнали над 20 хил. долара. На повече от 9000 мили от Острова, Барнс бил объркан от женското внимание (щастливо женен е от 2014 год., харесва живота си в пустошта и има климатик в дома си близо до убежището). От видеото ще разберете как е стопил сърцата на дамите. Кой може да устои на мъж, който храни с биберон толкова сладки животинки и казва, че им е като майка.

Възрастното кенгуру е отличен боксьор с ръст около 1,60 м и тегло над 90 кг. Скача по 8 метра на дължина и над 3 метра на височина. При уплаха скокът може да достигне до 16 м дължина. Но малките се раждат едва 2,5 - 3 см големи и ако не прекарат следващите 7-10 месеца в торбата на майка си, ги чака сигурна смърт. Не и ако попаднат при Бролга, той има торби и мляко за всички кегуру сираци.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини