От х:

Днес в x:

И в събота адска жега, от запад идат хлад и дъжд

В събота през деня отново ще е слънчево и горещо с максимални температури между 34 и 39 градуса, гласи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Оттам за пореден ден обявяват оранжев код за опасни горещини.

Вечерта обаче в западните райони ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност, вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува хладен въздух. През нощта срещу неделя на места в западната половина от страната има гръмотевични бури. Възможни са значителни валежи и градушки. Атмосферното налягане ще се понижава и в края на деня вече ще е по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива предимно купеста облачност и на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 м - около 28 градуса, на 2000 м - около 20 градуса. По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток. Максималните температури на въздуха ще са до 30-32 градуса. Температурата на морската вода е 25-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини