34 °C

Шефката на Младежкия хвърли оставка, конкурсите в общината засекретени

Шефката на Младежкия център в Хасково Жанета Матанова хвърли оставка, научи Haskovo.net. Това бе потвърдено от самата нея. Тя заяви, че е подала молба за напускане преди около две седмици и от 20 август вече не е на работа. Посочените от нея причини са лични – възнамерявала да се заеме с личен проект – създаване на детски езиков център.

Жанета Матанова пое Младежкия център в началото на 2016 година. Тя е завършила “Славянска филология” в Пловдивския университет с български и полски език. В Испания е завършила педагогика за деца до 3 години. Владее английски, полски, чешки, руски, немски и испански.

Тя пое поста от бившия заместник-кмет на Хасково Татяна Димитрова, която бе временно начело на институцията.

Междувременно стана ясно, че конкурсите за възлови директорски постове в общинската администрация са засекретени и оттам не дават никаква информация. В четвъртък изтече срокът за подаване на документи за първите 6 конкурса, сред които за секретар на общината, за старши юрисконсулт, за шеф на администрацията. От общината заявяват, че това ставало с разпореждане на кмета.

След запитване от Haskovo.net кметът Добри Беливанов потвърди, че наистина е засекретил конкурсите, включително за себе си. Той заяви, че не знае по колко кандидати са подали заявления за участие в конкурсите, нито кои са те. Каза само, че се интересувал дали има подадени документи за всичките 6 позиции и от „Човешки ресурси“ му отговорили, че за всеки пост има кандидати.

Беливанов уточни, че в сряда следваща седмица комисиите ще обявят кои да допуснати до участие в надпреварата кандидати за началници в общината.

Тодор Кръшков    


32 Коментара

Хороскоп за 22.07.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини