29 °C

Читатели: Кметът ни оставя без вода, полива си доматите. Кметът: Нямам домати

Жители на Маслиново изпратиха сигнал за безводието, което мъчи от седмици хората от горната махала. В съобщение във Фейсбук страницата на Haskovo.net хората търсят помощ за решаването на проблема си. Те обвиняват за безводието в част от населеното място кмета Недялко Петков, който, според сигнала им, отклонява водата към долната махала, където той живее.

„В жегите в селото няма вода. В чешмата, която е в центъра на селото до кметството и двете чешми, които са в горната махала от седмици няма капка вода. В района около къщатата на кмета сутрин и вечер обилно се поливат зеленчуковите насаждения. Кметът и живеещите в долната махала имат вода за поливане на домати и краставици, а тези хора, живеещи в горната махала нямат вода за пиене”, пише в сигнала до редакцията ни.

„Аз нямам домати. Освен това имам кладенец с хидрофор в двора. Така че обвиненията към мен са безпочвени, вероятно сигналът е изпратен от някакви зевзеци“, коментира преките обвинения към него кметът на Маслиново. Той обясни, че има точно два корена домати в двора си повече за красота и символика - че все пак е селска къща.

Недялко Петков обаче призна, че въпреки частичното изграждане на водопровод в населеното място, проблемът с безводието в Маслиново, продължава да виси. Той посочи, че изградения с финансиране от МРРБ за около 120 хил. лв. километър водопровод в централната част на Маслиново дава само частична възможност за захранване с вода. Понякога врътвам кранчето за водата действително към долната махала, защото тя е доста далече от чешмата в центъра, за да не идват хората с туби и да се мъчат. Тази сутрин заради водата съм обикалял в три и половина селото, в централната част вода имаше. За горната махала обаче засега решението е сложно. Необходимо е изграждането на още около 4 километра водопровод, за които има подаден проект в МРРБ и се чака одобрението му, отбеляза Недялко Петров.

Красимира Славова


17 Коментара

Видеа по темата

Хороскоп за 20.07.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини