8 °C

Читатели: Кметът ни оставя без вода, полива си доматите. Кметът: Нямам домати

Жители на Маслиново изпратиха сигнал за безводието, което мъчи от седмици хората от горната махала. В съобщение във Фейсбук страницата на Haskovo.net хората търсят помощ за решаването на проблема си. Те обвиняват за безводието в част от населеното място кмета Недялко Петков, който, според сигнала им, отклонява водата към долната махала, където той живее.

„В жегите в селото няма вода. В чешмата, която е в центъра на селото до кметството и двете чешми, които са в горната махала от седмици няма капка вода. В района около къщатата на кмета сутрин и вечер обилно се поливат зеленчуковите насаждения. Кметът и живеещите в долната махала имат вода за поливане на домати и краставици, а тези хора, живеещи в горната махала нямат вода за пиене”, пише в сигнала до редакцията ни.

„Аз нямам домати. Освен това имам кладенец с хидрофор в двора. Така че обвиненията към мен са безпочвени, вероятно сигналът е изпратен от някакви зевзеци“, коментира преките обвинения към него кметът на Маслиново. Той обясни, че има точно два корена домати в двора си повече за красота и символика - че все пак е селска къща.

Недялко Петков обаче призна, че въпреки частичното изграждане на водопровод в населеното място, проблемът с безводието в Маслиново, продължава да виси. Той посочи, че изградения с финансиране от МРРБ за около 120 хил. лв. километър водопровод в централната част на Маслиново дава само частична възможност за захранване с вода. Понякога врътвам кранчето за водата действително към долната махала, защото тя е доста далече от чешмата в центъра, за да не идват хората с туби и да се мъчат. Тази сутрин заради водата съм обикалял в три и половина селото, в централната част вода имаше. За горната махала обаче засега решението е сложно. Необходимо е изграждането на още около 4 километра водопровод, за които има подаден проект в МРРБ и се чака одобрението му, отбеляза Недялко Петров.

Красимира Славова


17 Коментара

Хороскоп за 17.12.2017

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини