От х:

Днес в x:

Васил Гюров обиден на Нова тв заради репортаж

Васил Гюров* се ядоса на репортаж на Нова телевизия, който според него внушава, че той осигурявал ток и вода на къмпингуващите на плажа "Корал". 

Ето какво съобщение пусна музикантът в профила си във фейсбук:

"MASTER(s) AND SERVANT(s)
Обръщение към служителите на Нова Телевизия:
Вчера около обяд, журналистката Цеца Алексова от Нова ТВ ми се обади във връзка с репортаж за плажа Корал. Питането й беше вярно ли е , че аз осигурявам ток и вода на къмпингуващите - това била информация дадена й от ОБЩИНАТА в ЦАРЕВО!!!
Въпреки че категорично отрекох тези твърдения, по-късно вечерта в централните новини на Нова, беше излъчен репортаж, който внуши точно обратното. Случаен къмпингуващ беше попитан от кого взима ток. След споменаването на "някакъв приятел"- Васко , веднага беше дадена моя снимка с двете ми имена отдолу. Отговорът ми, че нямам нищо общо, както и по - съществените неща от записа на разговора ни по телефона, бяха отрязани. Оставиха едно изречение за да се чуе "другото мнение".
Скъпи СЛУЖИТЕЛИ, това ли е независимата журналистика? Виждал съм доста неща в ТВ ефира, но тази манипулация е впечатляваща. Очаквам с нетърпение да срещна погледите на участниците в нея."

Няколко часа по-късно Гюров съобщи следното:

"Обадиха ми се от Нова Телевизия. Преди малко записахме материал, който се надявам да бъде по- безпристрастно представен. Публикувам пълния текст, за сравнение с това, което ще влезе в емисията довечера:
"Благодаря за правото на отговор!
Вчера ми се обади Цеца Алексова, журналист от Нова Телевизия, да ме попита дали аз продавам ток на Корал. Така й били казали от община Царево. Категорично отрекох тези твърдения, което за съжаление не бе излъчено в репортажа. Аз съм част от сдружение "Да запазим Корал", което е подложено на безпрецедентни атаки чрез ананомни статии и пропагандни репортажи, пълни с неверни твърдения. Истината е, че ние сме последната пречка пред плановете за застрояване и трябва да бъдем изгонени и компрометирани.
Когато общината и "инвеститорите" в сянка, са част от тази атака е едно. Но когато в битката целенасочено влязат и журналисти, нещата загрубяват.
Постепенно се лансира идеята, че токът в района на Корал се краде и хора от сдружението го продават и реализират десетки хиляди лв. печалба.Възможно ли е община, която има претенциите да управлява голяма част от южното Черноморие, да не може да открие кой точно доставя тока и дали има кражба? В същото време се изпращат полицаи на малък плаж да гонят нудисти.
Кметът ни посети през юни, с молба да не говорим против него. Стиснахме си ръцете, че можем да си сътрудничим. Няколки дни след това започна поредната кампания срещу "Да Запазим Корал", в която активен участник бе царевската община и други псевдо организации, които не желая да споменавам.
Една от спекулациите беше темата за боклука, в която се твърди, че жителите на общината са ощетени от това, че плажуващите си хвърлят боклука в техните контейнери и не си плащат за това.
Истината е, че държавата е отпуснала 791 000 лв. за трите области - Добрич, Варна и Бургас, за поддръжка на неохраняаемите плажове и плажовете за природосъобразен туризъм (за сравнение, през 2015 г. за м. Август, общината е платила 270 лв за сметоизвозване от района на Корал). Въпреки това, ние от сдружението събрахме пари, с част от които осигурихме обществени тоалетни, а с другата част ще направим дарение в община Царево, целево - за извозване на боклука.
Това не беше споменато в нито един репортаж.
В крайна сметка, обикновения зрител остава с впечатлението, че любителите на свободното къмпиране са зомбита,които сеят боклуци и зарази след себе си.
А всъщност ние сме на Корал, за да имаме досег с природата, който липсва на всички ни. Това е мястото, на което ние и децата ни общуваме с природата, която ни дава живот.
Ще го пазим, докогато можем"
"Благодаря за правото на отговор!"

*Васил Гюров е свързан с групите "Кале", "Ревю", "Нова Генерация" и др.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бати Гецо душикендо
    1 0
    22:23, 4 авг 2017
    На кого да вярваш като всеки ден се сблъскваме ежечасно ежеминутно с рафинирани лъжци и реклами и по телевизията и по радиата Бе ята е итам че тия лъжи започват от най виско ниво и стигат до хлапетата в детските градини За това в сила е принципа-------- ОКО ДА ВИДИ РЪКА ДА ПИПНЕ
Последни новини