От х:

Днес в x:

РЗИ: Водата в 8 чешми в Хасково опасна за здравето

Водата от 8 обществени чешми не отговарят на изискванията по химични и микробиологични показатели. В тази връзка от Регионалната здравна инспекция изпратиха уведомление до община Хасково, съобщиха от кметството.

Чешмите са от местни водоизточници и традиционно се ползват от населението. Това са чешмите на ул.“Балатон“, ул.“ Бачо Киро“,, под Гимназията по автотранспорт, чешмата на алеята до Езиковата гимназия, чешмата в парк „Кенана“, две чешми в кв. Каменни и "Момина чешма“. Констатирано е при различни чешми различно превишение на нормите на ешерихия коли, коли форми, нитрати, амониеви йони.

РЗИ задължават с предписанието община Хасково да постави надписи „Водата не е годна за питейни нужди“ на всяка една от чешмите, да уведоми населението за предписанието за извършените мероприятия по предписанието.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Цялата тази загрижена кампания срещу водите на Хасково започна да ми писва. За тези чешми пишете за втори път. Голямо човеколюбие или тайни минерални интереси ви тресат, а?
  • 2
    00
    001
    20 -5
    19:53, 4 авг 2017
    По- скоро второто след платения репортаж за вода севтополис определено е второто
  • 3
    Съ
    съселянин
    14 0
    07:46, 5 авг 2017
    Защо не позволихте коментари за водата Севтополис и за този ,който плати репортажа? Къде е склада ?ЛИЦЕНЗИРАН ЛИ Е?
    • 15
      157 КАЗА
      6 0
      11:21, 5 авг 2017
      Само да кажа ,че вода 'севтополис" се продава от години в хасково и дистрибутор е фирма "тоби" (баба зоя) а от платения репортаж става ясно че се продава за пръв път на хасковския пазар
  • 4
    Ке
    кЕНАНСКИЯ мАЙМУН
    9 -1
    15:26, 5 авг 2017
    30 000 семейства х 30 лева / месец минимум за наливна вода
    = 900 000 лева/ месец печалба за
    суджуците и бейовете от герб и дпс :))))
    ....
    Даже отоманската империя не е чукала така поданиците си :)))
  • 5
    Ба
    БАША НА ТРИ ДЕЦАa
    6 0
    18:40, 5 авг 2017
    Защо соня говори глупости да не би от душа да тече минерална вода като се къпем или наливната вода дето е продават е наливат от хисар или велинград,но тука отговорните институции трябва да поискат насрещни документи от изворите,защото тези извори може въобше да не знаят ,че в хасково се продава такава вода .
Последни новини