От х:

Днес в x:

ОбС отложи парите за баскетбола, иска отчет за разходите

Предложението за отпускане на субсидия от 50 000 лева на женския баскетболен клуб „Хасково 2012“, която трябваше да бъде гласувана на заседанието на Общинския съвет днес, беше отложено за следващата сесия. Причина за това е, че от Комисията по бюджет и финанси искат отчет за разходите на клуба за миналата година, както и проектобюджет за тази.

Комисията по бюджет и финанси се събирала два пъти заради парите за женския баскетбол, стана ясно от думите на председателя й Даниел Гаргов. На първата си сбирка те поискали отчет от клуба, но получили справка само за един транш от 30 000 лева, обясни друг член на комисията – Антон Иванов. По думите му обаче през 2016-а те са получили от общината 47 000 лв. Освен това според общинския съветник имало описани озадачаващи разходи като 5 тона нафта или 10 000 лв. за самолетни билети. Затова от клуба се иска подробен отчет за разходите, придружен със съответните оправдателни документи.

Така докладна записката остана за следващо заседание, което вероятно ще е в края на септември.

Haskovo.net 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Фе
    фен
    16 -2
    13:49, 4 авг 2017
    Браво! Време беше да им се поиска отчет-сега от къде да се намерят фактури е въпроса?..
    • Фе
      фен
      14 -1
      14:05, 4 авг 2017
      .....имало описани озадачаващи разходи като 5 тона нафта или 10 000 лв. за самолетни билети!! По-скоро шокиращи...
    • Ис
      ИСТИНСКИ СПОРТИСТ
      16 0
      14:47, 4 авг 2017
      Най-посли община хасково и най вече кмета направиха нещо добро .тези от баскетболния клуб помислиха че след като деян добрев е приятел на станислав станков ще могат да си правят всичко в община хасково. Тези господа които подписаха докладната не разбраха ли че този проект както го наричат хората от баскетболния клуб е един фарс. Добри че се отказаха от европейските клубни първенство. Тогава и бюджета на общината нямаше да стигнат .
  • 2
    Ge
    gergi_ivanov
    7 0
    18:29, 4 авг 2017
    имат две нови коли,те са с нафта-за евро-турнирите,голям смях,това си беше реклама и нов ход на сем.Станкови,но този път номера не мина,сега ще се почне едно реване и от седем каладенеца вода,но дано общинарите са ги разкри ли.
  • 3
    ... но не пропуснаха да увеличат заплатите си
Последни новини