От х:

Днес в x:

Около 160 хасковлии подкрепиха референдума “Банк Стоп”

Изображение 1 от 3

    Да се отмени ли частното съдебно изпълнение? Това е един от въпросите, подкрепени от около 160 души от Хасково в сутрешните часове днес в искането за провеждане на Национален референдума за освобождение на страната от финансовото робство, налагано от финансовите институции и управлението им чрез пряка демокрация.

    Подписката под мотото  “Банк Стоп”, която тръгна точно преди година от Инициативния комитет с председател варненския адвокат Светлозар Николов, днес е в Хасково за ден. Разположена е пред театъра.

    Поставените за гласуване на „Национален референдум” въпроси са общо 9.

    1. Да се забрани ли на банките да променят едностранно лихвите и условията на договорите за всички видове кредити за физически и юридически лица ?

    2. Да се отмени ли чл. 417 и чл. 418 ГПК, който задължава районния съд да постановява незабавно изпълнение ?

    3. Да бъде ли освободено физическото лице от всичките си финансови задължения в срок до една година от обявяването на несъстоятелността си пред съда на основание Регламент (ЕО) №1346/2000 ?

    4. Да се отмени ли частното съдебно изпълнение ?

    5. Всички актове и действия на съдебния изпълнител да подлежат ли на обжалване от страните пред окръжен и апелативен съд и да се разглеждат в открито съдебно заседание ?

    6. Да бъде ли задължен съдебният изпълнител при определяне на началната цена за всяка първа публична продан на недвижим имот да назначава независим оценител за определяне на пазарната му стойност ?

    7. Да бъде ли създаден финансов омбудсман, финансиран от държавния бюджет, пряко избиран от гражданите за срок от четири години, който безплатно да разглежда жалби и спорове между банки и потребители ?

    8. Да имат ли право всички потърпевши лица и организации да завеждат колективни искове, без да им се налагат ограничения от държавата или съда ?

    9. Да се провежда ли национален референдум по всички въпроси от компетентността на Народното събрание, поискан от инициативен комитет с подписка от 100 000 подписа, събирани в продължение на не повече от една година ?

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Чо
      Чобанина
      14 -3
      14:58, 2 авг 2017
      Подкрепям референдума !!!
    • 2
      00
      001
      13 -3
      15:19, 2 авг 2017
      И аз го подкрепям!!!!!!! Нека всеки се замисли и подкрепи този референдум!!!!!!!
    • 3
      Ба
      Бай Кор
      2 -6
      18:26, 2 авг 2017
      Най-хубаво е преди това, тия дето се възмущават, д... Виж коментара
    Последни новини