От х:

Днес в x:

Жалваха се от препълнени контейнери в „Болярово“

    От препълнени контейнери се жалваха живеещи в хасковския квартал Болярово. „Проблемът е с кофите за боклук на кръстовището на улиците „3-ти март“ и „Албена“, сигнализира боляровец, който пожела да запази анонимност. Той поясни, че съдовете за битова смет и зелени отпадъци преливат и по думите му не били чистени от около седмица. Кварталните кучета разпилели боклуците по земята. Иначе до този момент нямало проблем с преливащи съдове за смет.

    Твърденията на боляровеца се потвърдиха при репортерска проверка на място днес. Действително и двата коша бяха пълни, а около тях имаше разпилени отпадъци. Минутка по-късно обаче се появи автомобил на сметопочистващата фирма „Грийнпартнърс“ и работниците извозиха контейнера с битовите отпадъци. Събраха и разпилените по улицата боклуци.

    Шофьорът на специализирания автомобил заяви, че кофите трябва да се почистват всеки ден, включително и през почивните дни. „Бях на работа последно в неделя, когато изпразнихме всички съдове. Съдейки по препълнения кош, е възможно в понеделник и вторник, когато почивах, колегата ми да не ги е почистил,“, заяви водачът на специализирания автомобил. Той обаче вметна, че много често се случвало живеещите в квартала да изхвърлят в кошовете за смет храсти и строителни отпадъци, които трябва да се събират в други контейнери.

    Кафевият контейнер за зелените отпадъци на ул. „Албена“ обаче трябва да бъде почистен от друг автомобил, който извозва боклука до сметището край село Гарваново.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Чо
      Чобанина
      9 -3
      13:32, 2 авг 2017
      За пореден път се доказва, че местната власт заникъфкур не става !!!
    • 2
      Fa
      fas
      9 -6
      14:53, 2 авг 2017
      Е къде е новината, изчистили им кофите , те ги препълнили предсрочно- хората чистят на определен период...и ето дошли изхвърлили ги. И като гледам разни отпадъци има до коша-гърнето визирам хич„ не му е мястото там. Такъв вид отпадък не е битов. Добре че са го оставили до коша иначе ще счупи камиона. Та седя и гледам тоя боклук и си мисля че някой си е разчиствал ама яко...не е просто битова смет която всеки ден се хвърля. Не знам как може да кажете че виновна е фирмата дето ги извозва или общината...
    Последни новини