От х:

Днес в x:

Мамят с акумулатори менте в Кърджали

Нерегламентирана търговия с акумулатори въртят роми в Кърджали.Те купуват евтини,със съмнително качество акумулатори,лепват им етикети на водещи марки и ги предлагат на ниски цени.Обикновено това става не от щандове, а от бусове.Тарикати  зарибяват клиентите от интернет,но и при тях съществува подобен проблем.И в двата случая,ако акумулаторът се окаже некачествен,няма как да си потърсите гаранцията.За това алармират оторизирани представители на водещи марки  в Кърджали. 

   Според представителят на фирма „Апаз 68”,която е една от първите на пазара в Кърджали-Месут Ахмед,вече не се печели от продажбата на новите акумулатори,а от скрапта.Затова повечето водещи фирми правят големи отстъпки ,при връщане на батерия и вземане на нова.Тя може да достигне до 30% от цената.Купуват се и стари акумулатори,без да се взема нов.Това е много по-изгодно от връщането им на вторични суровини.

  Оторизираните представители на водещи фирми съветват ,акумулатори да се вземат от фирмените магазини,където гаранцията е сигурна.В момента дори железарски магазини предлагат батерии,но често те са с почти изтекъл срок на гаранциите.

 Месут Ахмед съветва при покупка клиентите да гледат датата на серийното производство.

  Конкуренцията на пазара на акумулатори в Кърджали е много голяма.Затова и оторизираните представители извършват безплатен монтаж или покриват разходите по монтаж в сервиз.

 Месут Ахмед препоръчва месечно да се минават поне 300 км.за да се поддържа акумулаторът.Ако не е ползван 4-5 м.,трябва да се свали клемата на минуса.Трябва да се провери и да няма отечки към допълнително монтиран радиоапарат.

 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини