От х:

Днес в x:

Община Кърджали и Ротари подписват меморандум

Изображение 1 от 5

    Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна днес с дистрикт гуверньора на Ротари за България Емил Коцев. На срещата присъстваха президента на Ротари-КърджалиБахар Палова и членове на Борда на клуба. Тема на разговора бяха съвместните прояви и партньорството между клуба и община Кърджали. Дистрикт гуверньорът запозна кмета с приоритетите на Ротари за 2017г. и подчерта, че местният клуб е сред лидерите на дистрикта.
    Между община Кърджали и Ротари има дългогодишна традиция на партньорство, реализирани са съвместни инициативи и проекти,каза инж.Азис. Той предложи  община Кърджали и Ротари да подписват за всеки нов мандат в клуба меморандум, в който да са записани няколко приоритетни идеи, които да се осъществят съвместно.Това ще ангажира и задължи страните да работят по-активно за реализиране на инициативите  в полза на обществото, подчерта кметът. Предстои създаване на работна група, която да формулира темите за меморандума.

    Дистрикт гуверньорът на Ротари Емил Коцев прие предложението и каза че подобен документ ще се подпише за първи път  и че това ноухау може да се прилага в цялата страна.

    По време на срещата бяха коментирани теми, по които може да се работи съвместно  - като превенция на детското здравеопазване, недостига на квалифицирана работна ръка  и актуализиране на учебните програми в професионалните гимназии,извършване на сондажи за питейна вода в населени места, отдалечени от основния водоизточник яз.“Кърджали“ и др. В лицето на общината имате един постоянен партньор за всички начинания в полза на кърджалийци, посочи инж.Азис.Той подари на госта албум на община Кърджали, показващ развитието на общината през последното столение. Емил Коцев от своя страна подари на кмета флага на Ротари и вратовръзка.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини