От х:

Днес в x:

Искат разчистване на храстите край пътя Хасково – Минерални бани

Изображение 1 от 4

    Да се почиства републиканската пътна мрежа в рамките на община Минерални бани, това бе едно от основните искания на хората, които днес се срещнаха с областния управител на Хасково Станислав Дечев. По време на изнесената си приемна той разговаря с местни жители по редица наболели проблеми в общината. Един от тях е поддръжката на пътя Хасково – Минерални бани. „Това е национален курорт, първото впечатление на туристите се създава още по пътя към него. Затова е добре ОПУ-Хасково да почиства храстите край платното, да оформя канавките и да се грижи за пътя до Минерални бани“, сподели кметът на общината Мюмюн Искендер.

    Още един проблем, засягащ Областното пътно управление, бе поставен пред губернатора днес. Жител на Спахиево поиска да се възстановят тръбите за поливната вода на селото. Те са ударени и спукани от машини на Пътното, при извършване на ремонт. Така на практика, в най-големите жеги, хората не могат да ползват поливна вода, оплакаха се спахиевци и поискаха съдействие от Станислав Дечев за разрешаването на проблема и възстановяване на щетите от ОПУ-Хасково.

    Те поискаха и контрол над собственика на ракиения казан в селото. Според местните, отпадъците от казана се изливали направо в реката, а за да спре тази практика, те поискаха намесата на губернатора и РИОСВ Хасково.

    „В община Минерални бани очевидно много се работи и това е видно, защото курортът се променя с всеки изминал ден. Тук не говоря за вече реализираните проекти, но и за идеите на общината за привличане нови инвестиции и разширяване обхвата на туристическите услуги: освен балнео-туризъм, тук вече много осезаемо е развит и културно-историческия туризъм“. Това заяви областният управител на Хасково веднага след срещата си с кмета Искендер и главния архитект на общината. Тримата посетиха централния парк на курорта и коментираха варианта за разширяване и облагородяване на района на парка и преминаващата от там река.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Мл
      Младен
      14 -2
      21:26, 31 юли 2017
      Какви храсти щети разчисти областниа , елате да видитев сички села в община хасково са в окаяно състояние,общинските пътища са обрасли в храсти и две коли не могът да се разминат, кмета беливанов и консолов обещават на събранията на кметовите и до там. Всички са въздух под налягане за две години нищо не са направили .
    • 2
      Ил
      Илинденя
      7 -4
      07:36, 1 авг 2017
      Да изчистим България за един ден! На следващите избори.Ха дано,ама...........
    • 3
      То
      Тодор -Съветник от ГЕРБ
      6 -3
      07:38, 1 авг 2017
      Елате да видите пътя Хасково с. Стамболйски обрастъл е с храсти от две години кметът Славчо го лъжат от Общината макар ,че и той работи за ГЕРБ.Такава слаба администрация в Общината е нямало до сега.
    • 4
      Ма
      мастикаджия
      7 -2
      13:15, 1 авг 2017
      Това високото момче,много тъпо гледа ,бе!Виждал съм го някъде.Влиза,излиза от областта по цял ден.

    Още новини

    Последни новини