От х:

Днес в x:

Петя Делчева стана шампионка на Европейското първенство по борба

    Хасковската боркиня Петя Делчева завоюва шампионска титла от Европейското първенство за кадети и кадетки в Сараево. Националната състезателка стигна до златния медал в категория до 40 кг след убедителна победа на финала над французойката Жустин Вигоруа. Състезателката на местния клуб “Ангел войвода” доминираше през цялата среща и в крайна сметка надви съперничката си с 6:0 точки.

    По пътя към финала Делчева победи с 11:0 туркинята Зехра Демиран, а в полуфинала записа успех над рускинята Реджина Милер. Така след сребърния си медал от Световното първенство през 2016 година, сега Петя прибави към сметката си и европейска титла.

    Другата състезателка на хасковския клуб, включена в националния отбор, Димитринка Сергеева се класира пето място в категория до 38 килограма.

    Третият хасковски борец Мерт Мурад спечели бронзов медал в свободен стил категория до 69 кг.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пр
      просто гражданин
      16 0
      09:27, 29 юли 2017
      Искрени поздравления за успеха в тази трудна дисциплина! Хасково трябва да се гордее с теб!
    • 2
      Иц
      Ицо
      6 0
      16:15, 29 юли 2017
      Хасковската школа по борба отново доказа, че е една от най-добрите. Треньорите по борба в хасково са най-добрите в България, жалко, че общината дава повече пари за спортове, които не са традиционни за нашият град, а не помага повече финансово на такъв спорт като борбата, който винаги доказва, че е най-добрият спорт. Не на последно място се доказа, че местните спортисти са супер талантливи, обаче като завършат спортното биват забравени и таланта им остава не реализиран. Държавата трябва да се замисли и да осигури алтернатива на къдърните спортисти, които учат в хасковското спортно училище.
    Последни новини