От х:

Днес в x:

Хасковлийка: водата е с уран, а водоноски няма. ВиК: работят по график

    Въпреки, че водата в Хасково е с уран, а водоноски няма, сигнализира читателка на Haskovo.net. “Трета поредна събота и неделя от 7 юли насам, се опитавам да намеря водоноски в града, за да си напълня вода! Естествено не откривайки такива?!?", пише Галина Тонева. Тя обясни, че е проверила в сайта на ВиК графика за поставяне на водоноски. По-късно се уверила, че не се спазва. На няколко пъти ходила до АГО, но не открила специализиран автомобил за доставка на питейна вода. Това се потвърди и при репортерска проверка на място. По график водоноска трябва да има до АГО от 13:30 до 18:30 часа, но такава нямаше. Работещи в отделението заявиха, че не доставят вода поне от 15 дни.

    Галина Тонева звъняла на ВиК, за да попита дали е паднала забраната за пиене на вода, тъй като вече не открива водоноски. Отговорът бил: „вижте си информация на сайта, аз откъде да знам“, троснато й отговорила служителка на водното дружество.

    Шефът на ВиК инж. Тодор Марков обясни, че водоноските работят по график. Относно тази до АГО обясни, че от една седмица насам вместо да доставя вода след обед, доставят предиобед – от 8 до 13 часа. За останалите водоноски беше категоричен, че си спазват графика като някои от тях ги виждал лично.

    Освен това последната видима новина на сайта на ВиК е за отняма на забрана на водата за пиене от 29 юни. Действително такава отмяна имаше, но от 7 юли има нова заповед за забрана и работа на водоноските е подновена. От водното дружество обясниха, че имат актуална информация в графата на сайта вдясно - „ВиК бюлетнин“.

    Междувременно инж. Марков заяви, че в началото на другата седмица се чакат да излязат резултатите от новите проби от водата в Хасково. Тогава ще стане ясно дали забраната за консумация на водта ще отпадне.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      За
      Защо
      20 -4
      19:05, 28 юли 2017
      В отпуска ли е вик хасково,? Няма водоноски, на сайта не писали за забраната.....въобще интересува ли ги какво ни продават? Как оцеляваме в лятото без вода годна за ползване и негодна в челшмите ни.. Вземете ги оставете без заплати за един месец за несвършена работа и некадърност та да се сетят,че ние им ги плащаме ооо! Господин началник Вие ежеседмично трябва да ни информирате какво се случва с кладеница дето взехте парите и с пробите ! Не му ли е неудобно постоянно да го търсят за да каже нещо! Ще има ли наказани за неспазващи графика или май май разпореждането е на управителя на вик!
    • 2
      00
      001
      11 -6
      19:56, 28 юли 2017
      Вие вече психясахте с този уран пийте спокойно уран няма пък и от къде мислите че пълнят водоноските
      • Гь
        Гьотере видял
        9 -4
        07:58, 29 юли 2017
        Когато попаднете, вие или ваш близък, в отделението за интензивно лечение на туморно заболяване, дано да сте на същия акъл и да не психясате. Ако психясате, в съседство е и отделението за лечение на психични заболявания.
    • 3
      Кл
      КЛИЕНТXN94
      3 -9
      20:13, 28 юли 2017
      А вие каква вода мислите ,че пиете като вземате на... Виж коментара
    • 4
      Ке
      КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
      9 -2
      20:32, 28 юли 2017
      Мутрите павят средно по
      20 лева/месец от хасковско семейство само от
      наливна минерална вода:)))
      ...
      15 000 х 20 лева = 300 000 лева
      ....
    • 5
      Аз
      Аз
      24 -3
      22:13, 28 юли 2017
      Защо водата като не е питеина струва 3 лв.защо я плащаме бе хора
    • 6
      Гь
      Гьотере видял
      11 -3
      08:02, 29 юли 2017
      Редно е водата да се заплаща като непитейна щом не може да се ползва като питейна. Нека някой юрист даде мнение.
    • 7
      Ор
      Орфеец
      3 -2
      10:13, 29 юли 2017
      ж.к. Орфей въобще го няма в графика!!!!!!!

    • 8
      Ам
      аман
      7 -1
      13:35, 29 юли 2017
      В графика на Дилян Добрев сме ))))))))))))))))))))))))
      Нова пречиствателна, нова вода и този път с кой ли елемент
    • 9
      Ге
      Георги
      4 0
      20:17, 29 юли 2017
      Някой ходил ли е скоро за вода от с.Долно Ботево или да има някаква информация дали водата е ок?.....Преди няколко дни дочух един човек да казва,че си пълни от там и нямало проблеми.....То е ясно,че ни имат за балами и ни дерат кожите всячески,ама все пак поне за това да си помагаме и споделим информация ...Благодаря предварително.
    Последни новини