От х:

Днес в x:

Искат премахване на гаражите, поставени върху детски площадки

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев се срещна днес с жителите на общините Харманли и Любимец. В рамките на приемните губернаторът бе информиран за най-наболелите въпроси, които тревожат хората.

    В Харманли поискаха да се премахнат гаражи, поставени преди десетилетия върху детски площадки. “От години тези гаражи не се използват от собствениците по предназначение, превърнати са в складове, а автомобилите им са по улиците, затова искаме общината да ги премахне”, настояха живеещите в района на училище „Отец Паисий“ и детска градина “Ален мак“.

    По време приемната областният управител бе информиран и за случаи на явни нарушения на правилата за отглеждане на животни в селата Лешниково и Изворово. И на двете места са правени проверки и са издадени предписания. Но въпреки предприетите мерки от страна на контролните органи до този момент, нередностите не са отстранени, затова днес хората от тези села потърсиха помощ и от областният управител. Станислав Дечев се ангажира да провери случаите и да сигнализира компетентните институции, в това число и Агенцията за безопасност на храните.

    Жителите на община Любимец споделиха, че са доволни от решението за изграждане на площадките за борба с градушките. "Ние сме земеделски район и всяка градушка за нас е истинско бедствие. Благодарни сме, че изпълнихте това обещание и осигурявате защита на реколтата ни и на семействата ни", споделиха любимчани.

    По време на приемните в Харманли и Любимец бяха поставени въпроси, които пряко касаят работата на общината. Затова веднага след разговорите с гражданите, Станислав Дечев запозна местните власти с исканията на хората.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      5 -3
      21:41, 28 юли 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      5 -2
      11:48, 29 юли 2017
      Нито е расистко,нито е нецензурно,нито е обидно горното изказване.Ама ви плащат да криете такива истини.Тъпо си гледа и това е!
    Последни новини