От х:

Днес в x:

"Суджукгейт" се превръща в руло "Стефани" с кюфтета

Нови скандални разкрития изскочиха от историята "Суджукгейт" около вече бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. Той бе принуден да напусне парламента, след като получи обвинение, че е рекетирал търговец да му даде безплатно 4 т суджук, предназначени за премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

По-сериозното обаче е, че Мартинов се е възползвал от позицията си на шеф на ГЕРБ-Добрич, за да раздава препоръки на хора, отличили се с някакви заслуги към партията, при кандидатстването им за работа в държавната администрация. Документът се появи в социалните мрежи и автентичността му не бе оспорена от ГЕРБ. Това е направено в пълно нарушение на закона, ясно описващ начините, по които може да се постъпи на чиновническа работа, пише в. "Сега".

Документът, който е без дата, е бил издаден на Георги Иванов Вацов от София. Интересното в случая е, че посоченото в препоръката ЕГН съвпада с това на столичанин, свързан с русофилски настроени организации и интернет медии. От пресцентъра на ГЕРБ отрекоха, че партията носи всякаква отговорност. И заявиха, че са направили проверка, която не е установила други подобни случаи. Управляващите твърдят, че не им е известно Вацов да се е възползвал от препоръката.

Самият документ носи подписа на Живко Мартинов, както и печата на добричката организация на ГЕРБ. В него пише, че е издаден на Вацов като "доказателство за това, че е работил за ПП ГЕРБ през периода от 2009 до 2012, като се е занимавал с разпространение на рекламни материали и сътрудничество в офиса на ПП ГЕРБ". Написано е още, че Вацов е участвал в избирателни комисии за европейски, парламентарни и местни избори, очевидно като представител на партията. И "доброволно е изпълнявал служебните си задължения, като е защитавал интересите на ПП ГЕРБ". За награда е получил въпросната препоръка, която му се "дава да послужи при кандидатстване за работа в държавната администрация".

От пресцентъра на ГЕРБ потвърдиха, че документът е автентичен, но прехвърлиха отговорността за него изцяло на бившия си депутат. "ПП ГЕРБ няма практиката да издава препоръки на свои членове, симпатизанти и сътрудници. Считаме за недопустимо политическа партия да издава препоръки за работа, особено когато става дума за заемане на длъжност в държавната администрация. Ако има случаи на издаване на препоръки от името на районна структура на ПП ГЕРБ в страната, то това нарушава утвърдените правила и принципи в партията и е извършено, без да бъде информирана централата на партията", обясниха от пресцентъра на ГЕРБ пред "Сега".

Вацов участва в сдружението "Брод за България" и е негов представител на общото събрание на Национално движение "Русофили" през 2016 г. Автор е в лявоориентираното списание "Сигурност". Участник е в редица компании - "СЕВАН" ООД (съдружник с руски гражданин), "АРТ-ЛАЙФ БЪЛГАРИЯ" ООД (съдружник и управител), "Агенция за транспортни и туристически услуги" ЕООД (собственик и управител), "Бългериън Каспиън Кампани" ООД (съдружник), "АВИОКОМПАНИЯ БЪЛГАРИЯ" ЕАД (директор), "АГРО-ДУНАВИЯ" АД (директор). Човек със същото име е регистриран като наблюдател на парламентарните избори през 2013 г. от гражданското сдружение ГИСДИ, оглявавано от неуспелия кандидат-кмет на София от БСП Михаил Мирчев. Фирмите са регистрирани на един адрес и телефон в София, на който вчера никой не отговаряше.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини