От х:

Днес в x:

Днес да поздравим сисадмина!

Ако компютрите ви правят това, което се очаква от тях, ако мрежата във фирмата ви функционира нормално, ако можете да надзърнете в необходимата ви информация в интернет, днес е моментът да благодарите на сисадмина. Напълно вероятно е да не не го познавате лично или да не разбирате естеството на неговата работа. Това би означавало, че този невидим човек я върши изключително добре. 

Това е 18-тата година, в която последния петък на юли се отбелязва като Международен ден на сисадмина. 

Наричат ги понякога "момчетата", макар че са предимно инженери и че има и момичета. Наричат ги техничари, IT специалисти, компютърни специалисти, кабелджии. Въпреки многото прозвища, това са професионалистите, които планират, свързват, съживяват, поправят, осигуряват защита и създават добри компютърни мрежи. Защо? За да получавате своите данни, да ви помогнат да си вършите работата и да можете да използвате целия потенциал на технологиите в пълната му сила.

Не забравяйте, че и в останалите 364 дни - всичките дни от годината, и високосните години също, сисадмините са все така заети с работата си, за да ползвате технологиите по най-добрия възможен начин. Ако някой не може да отвори пощата си в 2 сутринта в неделя, вероятно един сисадмин ще бъде събуден и ще влезе в работен режим. 

Сисадмините се тревожат за прекъсванията на електрозахранването, за пороите, за обновленията на операционните системи, за хакерските атаки, за зловредния софтуер, за гръмотевичните бури и токовите удари, за вирусите и малуера. Те трябва да са готови да се справят с всичките тези могъщи фактори, които биха смутили нормалното функциониране на технологиите.

Затова днес да кажем едно голямо "Благодаря" на сисадмина, който се грижи за всичките тези устройства и технологии, които ни трябват във всеки миг в работата или в свободното ни време. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    По
    поздравления
    7 0
    10:27, 28 юли 2017
    Поздравленията са за ЕСКОМ. Не знам колко сисадмини имате, но се справяте чудесно момчета, пък знам ли може и момичета да имате .Приятен ден и все така да я давате! Аз съм много доволен от вас !
  • 2
    За
    запознат
    7 0
    10:34, 28 юли 2017
    В екипа на еском наистина има и жена сисадмин. И от мен поздравления :)
Последни новини