От х:

Днес в x:

ЕК призна за двойния стандарт в храните

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призна за двойния стандарт в храните, предлагани на източноевропейския пазар, съобщи Yahoo News.

През последните месеци се заговори за сериозния проблем, който раздели потребителите на две – такива от Западна Европа, хранещи се с качествени продукти, и такива от Източна Европа, на които им се предлагат храни с по-ниско качество.

Жан-Клод Юнкер заяви, че тези твърдения са „реални“ и трябва да се реши проблемът с двойните стандарти за храните на Стария континент. По думите му е „неприемливо“ в някои страни да се предлагат по-некачествени продукти.

„Не ми харесва идеята в Европа да има граждани втора категория. Това е напълно неприемливо“, заяви Юнкер след среща със словашкия премиер Роберт Фицо, обещавайки да сложи край на „този дискриминационен начин за доставка на хранителни стоки“.

Проучвания в Унгария, Словакия и Чехия показаха, че много продукти, продавани с идентични опаковки, са с по-високо качество в други страни от Европейския съюз.

Подобна тенденция бе забелязана и в България. Проучване показа, че поне седем от 31 продукта – закупени от едни и същи вериги магазини в Австрия и Германия – са с различно качество.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини