От х:

Днес в x:

Двама шведски министри са освободени след скандал

Шведският премиер Стефан Льовен обяви, че министърът на вътрешните работи Андерс Игеман и министърът на инфраструктурата Анна Йохансън ще бъдат освободени от постовете си в отговор на искане на опозицията за вот на недоверие срещу трима членове на правителството, съобщава вестник The Local.

Йохансон е заменен от Томас Енерхот, а задълженията на Игеман като министър на вътрешните работи ще бъдат поети от министъра на правосъдието Морган Йохансон. Министърът на отбраната Петер Хултквист, който също беше обект на предложението за вот на недоверие, ще продължи да изпълнява длъжността си, предаде "Фокус".

Преди няколко седмици стана ясно, че полиция за сигурност (СЕПО) разследва Агенцията по транспорта, след като ключова информация е била предоставена на ИТ служители от други държави, които не са преминали през обичайните проверки. Така се оказа, че ИТ специалисти от Чешката република са получили достъп до съхранявана информация, включително поверителни полицейски бази данни, съдържащи регистрите за съдимост и информация за хора, заподозрени в престъпления, сочат съобщения в шведските медии.

 

Източник: http://www.actualno.com

Коментари в сайта

Последни новини