От х:

Днес в x:

Профуча едно голямо АУДИ и изпревари на непрекъсната лента. Е, и?

Снощи, малко преди 10 вечерта сме получили на редакционната поща това обръщение:

"Другари полицаи! Преди малко в град Хасково профуча едно голямо АУДИ! Изпревари мен и още една кола в непозволената непрекъсната лента. Та ако може не само за средната класа (ако има такава) а и за тези дето карат ГОЛЕМИТЕ МОЩНИ КОЛИ ДА ИМА ЗАКОН И ЗА ТЯХ, А НЕ ДА СИ ЗАТВАРЯТЕ ОЧИЧКИТЕ ЗА ТЯХ! БЛАГОДАРЯ!"

Това не е новина, ние не сме били на място, няма как да проверим фактологията, няма и снимка, която да ви покажем. Няма и причина да го правим, един призив към спазване на Закона не се нуждае от каквито и да е аргументи. Но би било голяма новина, ако получим прессъобщение за извършена внезапна среднощна проверка, вследствие на която са заловени някои любители на високите скорости и свалени номерата на луксозните им мощни машини в нашия хубав град Хасково.

Ние добре разбираме защо това обръщение е пратено на нас, а не на тези, които би трябвало да го четат. Донякъде сме запознати с действието на феномена тези, които съобщават за нередност да бъдат обвинявани вместо извършителите на самата нередност.

Има ли тук проблем? Доколко е съществен? Трябва ли да се говори за това?

Ние обикновено се обръщаме към вас с молба да пишете само културни и спазващи добрия тон коментари и да не засягате нечие достойнство. Сега също. Но по-добре попълнете анкетата, така ще можем да си съставим по-пълна картина. Питаме ви дали сте ставали свидетели на подобни опасни нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП) в Хасково, както доколко смятате действията на КАТ в тази връзка за ефективни.

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Видях мощна кола да нарушава ЗДвП

Видях мощна кола да нарушава ЗДвП

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Ба
    Бай Ганю
    29 0
    17:48, 27 юли 2017
    Проблемът ще се реши ,когато глобите станат не фиксирана сума както сега за определено нарушение,а процент от доходите ,които е декларирало лицето за предходната година.Във Финландия закона е такъв и за минаване на червен светофар на един заможен човек глобата му беше 28 000 €.При сега действащия ЗДВП на хората с много пари им е през оная работа ,че ще го глобят 100,200,300 лв.Ама ако глобите за тия със скъпите коли са 3,4,5 хиляди и нагоре ще друго
    • Ха
      хаха
      19 0
      18:00, 27 юли 2017
      Ами то при нас как ще ги докажеш парите им, като от сивата икономика. Заможен не значи, че плаща големи данъци, а по-скоро обратното в БГ. Те тези, които не укриват доходи не са чак толкова заможни по финландската скала, а и не изпреварват на забранено в общия случай. Даже не мисля, че големите глоби ще намалят стръвта да фучат безнаказано. Демонстрацията на привилегии ще стане още по-яка. Недосегаемите!!!
    • Ба
      Бай Ганю
      28 0
      18:38, 27 юли 2017
      При добро желание от управляващите проблемът може да се реши.Глобата може да е и процент от пазарната стойност на управляваното МПС.Тъкмо лигльовците с колата на братчета,чичо или бате,ще са още по-внимателни.Да се конфискува МПС-то за определен срок също е дисциплиниращ.ефект
  • 2
    Аз
    Аз
    12 -3
    17:51, 27 юли 2017
    Едва ли има някой от тези с ,,големите коли",който го прави това пред кола на КАТ!?! Като не са го видели,на какво основание да го глобят?Въз основа на,,хорски приказки" едва ли има в ЗДП?!?Всички ги знаем ,,големите шофьори",само трябва да се научим да ги снимаме и със сигурност ще има резултати! Иначе,нека си бързат,може би бързат за гробищата?!?
    • 00
      001
      13 0
      19:50, 27 юли 2017
      В Германия пишат глоби и по сигнал на граждани. Подаваш сигнал и веднага му връчват акта.
  • 3
    Хм
    хм
    26 0
    17:54, 27 юли 2017
    Не е въпроса колко ще струва глобата , ами че полицаите се правят че изобщо не ги виждат! Това е много обидно. Но обидата няма значение. Най-важното е че всички виждат че който има пари всичко му е позволено.После децата също разбират че пари можеш да направиш само ако се занимаваш с наркотици или далавери и ..... и всичко отива на кино. После казваме: родителите не си възпитават децата!!!! Ама не е само това - ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ДАВА ЛОШ ПРИМЕР НА ДЕАЦАТА!!! Рога ли ще им поникнат ако спазват правилата ... това трябва да се прави най малкото заради децата!
  • 4
    Жя
    Жяза
    9 -1
    20:19, 27 юли 2017
    Хасково.нет ,забележка по повод заглавието на анкетата .Защо само "мощна" /правят го със автомобили с всякаква мощност/ и защо само автомобил ?
  • 5
    Ан
    Ани
    11 0
    23:22, 27 юли 2017
    Благодаря че отваряте тази тема. На всички отдавна ни омръзна да летят коли и вътре хора мислещи се за безсмъртни,да не спазват правила, да умират млади хора ....ама полицията има ли я , няма ли я? Пак ли ще остане само да си го говорим тук?Да излезат да дадат отчет какво точно правят по въпроса! Ясно е за всички че на определени хора с коли нищо не могат да им кажат, за тях глоби не важат, няма дори да ги спрат, ще се направят ако трябва че не са видяли!Докога господа полицаи законите ще важат само за бедните?
    • Ja
      Jack Bauer
      1 0
      20:20, 29 юли 2017
      Абсолютно сте права. Почти всеки ден виждам нарушения извършени от "безсмъртни" с лъскави коли. Чувството за безнаказаност е много лошо. Еднаквите цифри и новата кола не означават, че тези, които се возят в нея са нещо повече от другите.
  • 6
    Xx
    XXL
    2 -1
    03:14, 28 юли 2017
    Само да кажа изписва се ЗДвП и вместо КАТ — Пътна полиция. Не че нещо, но трябва да се използват правилните термини, когато искаш общественото мнение.
  • 7
    69
    6988
    6 0
    08:44, 28 юли 2017
    Каране със висока скорост и неправилни изпреварвания са ежедневие , просто няма полиция. Идете на Кърджалийска да видите как се кара! Дори, когато има патрулка- подминават я и веднага натискат газта. Трябва полицейско присъствие из улиците- ПОСТОЯННО, а не за няколко дни и после пак по старому.
    • Ду
      дуньо простия
      4 0
      10:35, 28 юли 2017
      когато не са на улицата и нямат от онези модерните акции, къде ли са полицаите , къде ли се крият? смяната да им минава само.
  • 8
    Са
    Самолета
    2 0
    10:57, 28 юли 2017
    Надписа полиция отдавна е заменен с фирма лек жи вот
  • 9
    Jh
    JHB
    4 0
    12:47, 28 юли 2017
    Обръщението е : ДРУГАРИ полицаи. Само аз ли го виждам това???
    Докато полицаите са другари, все така ще е. Още от онова време са свикнали на лесния живот и не искат и не искат да се променят. Я иди в Германия и се опитай да дадеш подкуп на един ГОСПОДИН полицай и ще видиш какво ще ти се случи.
Последни новини