От х:

Днес в x:

Борят градушките от 29 площадки, централата в Агенцията по храните

    На територията на цялата страна се подготвят нови противоградни системи в 17 области. Хасковска област е включена в системата за борба с градушките и съвсем скоро земеделската реколта ще бъде ефективно защитена от природните капризи, съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев.

    По настояване на бившия земеделски министър Десислава Танева и доскорошния директор на Областната дирекция по безопасност на храните и настоящ депутат от ГЕРБ д-р Георги Станков стана възможно изграждането на чаканата от десетилетия противоградна защита в региона. „Хасковска област е земеделски регион, затова беше изключително важно тук да се изгради системата. Удовлетворен съм, че успях да изпълня този мой ангажимент”, заяви депутатът д-р Георги Станков.

    По настояване на областния управител Станислав Дечев вече е осигурено и място за позициониране на Центъра за противоградна система в Хасковски регион. Той ще се намира в сградата на Агенцията по безопасност на храните в Хасково. От там ще се управлява работата на 29-те площадки в област Хасково. Вече са уточнени местата им в отделните общини. В Димитровград местата за изстрелване на градобитните ракети са Светлина, Ябълково, Добрич и Злато поле. В община Любимец площадките са в Георги Добрево и Лозен, в свиленградско площадките са позиционирани в Левка и в Свиленград, а в симеоновградска община са в Троян, Дряново и Симеоновград. В Стамболово има една площадка в общинския център, а в Харманли са 9. Те са разположени в Овчарово, Браница, Българин, Славяново, Иваново, Черна могила, Изворово, Бисер и Доситеево. В община Хасково площадките са позиционирани в Гарваново, Узунджово, Нова Надежда, Брягово, Стамболийски, Войводово, Книжовник и Криво поле. Всички терени са проучени и одобрени от експертите от Изпълнителната агенция за борба с градушките.

    Предстои кметовете и общинските съвети по места да дадат съгласие за терените за площадките. Имотите ще бъдат предадени за управление на Изпълнителната агенция за борба с градушките.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Se
      SEMKATA
      2 0
      18:34, 27 юли 2017
      Не е важно дали разбира или не разбира , в БАБХ е важно да си човек на някой , да си съгласен с всичко нередно , да си склонен във включване на схеми за финансови потоци и да си глупав , колкото повече толкова по - добре :)
    • 2
      То
      То
      1 0
      22:31, 27 юли 2017
      се вижда колко ги борят...
    Последни новини