От х:

Днес в x:

С плакет за отлично представяне се завърна танцовият ансамбъл от Олщин, Полша

Изображение 1 от 4

    Танцовият ансамбъл при Общински център за култура и младежки дейности в Кърджали предизвика истински възторг сред зрителите на 22-рия Международен фолклорен фестивал в град Олщин, Полша. Нашите момичета и момчета събраха овациите на публиката, а тяхното професионално майсторство и богат репертоар бе оценен високо. 
    В Кърджали те се завърнаха с плакет за отлично представяне, който художественният ръководител и хореограф на ансамбъла Васил Василев връчи днес на зам.-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова.
    „Представихме достойно не само Кърджали, но и България, а българските ритми завладяха публиката по време на всичките ни концерти”, каза Василев по време на срещата.
    От своя страна Тихомирова поздрави директора на Общинския център за култура и младежки дейности и ръководител на ансамбъла и всички участници и изрази благодарността си към тях за достойното им представяне, като им пожела още много успехи на сцената.
    В рамките на петте фестивални дни от 18 до 23 юли кърджалийският ансамбъл се представи на няколко различни сцени. Първото ум участие бе по време на откриването на фестивала на 18 юли на сцената на Амфитеатъра в Олщин, като преди това нашите момичета и момчета се включиха и в шествието на участниците по улиците на Стария град.
    Кърджалийските танцьори изнесоха и четири едночасови концерта за полската публика в градовете Олщин, Острада и Бискупец. В програмата им бяха включени както тракийски, така и шопски и северняшки танци, представящи различните етнографски области на страната ни. 
    Международният танцов фестивал във Олщин тази година събра на една сцена състави от Пуерто Рико, Корея, Македония, Турция, Беларус, Сърбия и Полша. България бе представена единствено от нашия танцов ансамбъл.
    За нашите танцьори участието им във Фестивала ще бъде запомнено и с още едно достойно представяне. В рамките на съпътстващите прояви се проведе състезание с драконови лодки, в което се включиха по девет момичета и момчета от ансамбъл. В крайното класиране нашият отбор се класира на второ място, а победители станаха домакините.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини