От х:

Днес в x:

Нотариуската и дъщеря й са били удряни жестоко

Все още няма задържани за побоя над нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й в София. Нападнатите две жени са в добро състояние.

За 19 г. работа няма нито една жалба срещу Механджийска. Винаги е била етичен колега и добър професионалист, каза по Нова председателят на Нотариалната камара Димитър Тенев.

Той не може да си обясни агресията, проявена срещу нотариус Механджийска и дъщеря й, която работи в същата кантора.

Двете жени бяха нападнати и бити вчера късно следобед от двама мъже с качулки на столичния бул. "Драган Цанков". Пострадалите получиха травми в областта на лицето.

Лекарят: Вече са добре

Състоянието на пациентките е много добро, каза доц. д-р Жельо Димов, шеф на Клиниката по лицево-челюстна хирургия в болница "Св. Анна". Майката и дъщерята ще бъдат изписани до няколко дни.

Нанесен им е побой предимно по главата. Дъщерята има разкъсно-контузна рана в дясната инфраорбитална област и голям оток, обясни пред журналисти д-р Димов и добави, че двете пострадали жени имат си спомнят за случилото се.

Тъй като са удряни доста жестоко по главата, направена им компютърна томография и се установи, че нямат фрактури на черепа, каза лекарят. 

Дъщерята има една рана и тежък хематом в дясната орбитална област. Отделно има охлузвания и травма в гръдния кош. Майката е с охлузни рани по лицето, които са масивни и дълбоки. Най-вероятно са влачени по земята, допълни д-р Димов. 

По мнението му до 2-3 дни те ще бъдат изписани от болницата. 

Нанесеният побой над две беззащитни, лъчезарни жени е нагла демонстрация на незачитането на правовия ред в страната, на увереността, че някой скрит зад качулка може да се скрие и от закона, изразиха възмущението си от Нотариалната камара в специална декларация.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини