От х:

Днес в x:

Том Влашиха: Ако знаех какъв хит ще стане "Игра на тронове", надали щях да съм част от него

Едва преди дни стартира дългоочаквания сезон седем на най-хитовия сериал - "Игра но тронове".

В първия епизод видяхме как Ед Шийрън си припява край огъня във Вестерос, а Джон Сноу се е заел със задачата да открие голямо находище на драконово стъкло, за да спечели войната срещу идващите бели бродници. И докато големите фамилии от всички краища на Седемте кралства се готвят за война, Аря Старк води своята лична, която започна отдавна. 

За пореден път тя доказа, че е храбър боец и е усвоила всичко, което научи в храма на Многоликия бог от неговия почетен жрец - Жакен Х'Гар, в чиито образ влезе германският актьор Том Влашиха. Безликият жрец в момента се готви за идването си в България - специално за българското издание на Аniventure Comic Con, което ще се състои на 9 и 10 септември.

Заедно с него ще дойдат и други знаменитости от "Игра но тронове" и една от най-великите фантастики на всички времена - "Междузвездни войни". Те ще се включат специален панел по време на фестивала и ще се срещнат с феновете си у нас.

Том Влашиха, 44, е роден в Дона, Германия, а от 1995 г. до днес е участвал в стотици филми, сериали и театрални представления. Звездата му на световната сцена изгрява през 2012 г., когато взима участие в "Игра на тронове".

Макар че не влиза в образа на един от главните герои, ролята му оставя силно впечатление със своята мистериозност, а до днес не е разкрита напълно мисията на Жакен Х'Гар в света на сериала. Със сигурност обаче едно е ясно - обърканият словоред и неясен говор на Х'Гар му отредиха място сред любимите герои в сериала. 

Актьорската игра, "Игра на тронове", посещението му в България и Аniventure Comic Con - в разговор с жреца на Многоликия бог - Том Влашиха.

Ти си актьор в кино и телевизионни продукции, а също така и в театъра. Имаш ли афинитет към определен жанр, къде се чувстваш най-добре?

Едно от нещата, които харесвам най-много в работата си, е, че винаги мога да се изненадам. Имам афинитет към добри сценарии - жанрът няма значение. Обичам да опитвам възможно най-много различни неща.

След всички години на сцената - от 1995 г. до сега, какво ти взе и даде актьорската игра? Как успяваш да се съхраниш след толкова много превъплъщения в различни хора?

За щастие нямам признаци на разделяне на личността, защото не мога изцяло да изляза от един образ. Да бъдеш актьор означава да преживееш много неща, които иначе не би могъл в реалния живот. Обичам си работата.

Въпреки множеството си роли, в България си най-известен с ролята на Жакен Х'гар, жрецът на Многоликия бог, от "Игра на тронове". Как стана част от един от най-известните сериали в света?

Отидох на прослушване за ролята през 2011 г. За щастие никога на бях чувал за книгите, върху които е базиран сериалът. За това и не бях нервен по време на кастинга. Когато правих записите, които да изпратя на продуцентите, бях спокоен, но ако знаех колко известен ще стане сериалът, надали щях да да стана част от шоуто.

Какво най-много ти харесва в ролята на жреца на Многоликия бог?

Той е много мистериозна личност, има особен начин на говорене. Тайните на екрана са винаги добра идея, защото привличат зрителя и го увличат във филма. 

Как влезе в ролята на човек, който изцяло е загърбил личността и егото си? Сигурно ти е било трудно...

Не беше толкова трудно. Сценаристите са наистина страхотни и всеки от героите е екстремно богата личност и един актьор може да черпи страшно много от толкова много материал. Характерът на Жакен се определя главно от необичайния му начин на говорене. 

В България "Игра на тронове" е абсолютен хит. Няма как да не те попитам - ще ни разкриеш ли нещо от сезон сезон и най-вече за ролята на жреца на Многоликия бог. Какво да очакваме от Жакен по отношение на Аря Старк?

Добър опит, но, разбира се, няма да развалям историята. 

Ако трябва да опишеш чувството на сцената на "Игра на тронове с една дума, коя би била тя?

Благословия.

През септември ще пристигнеш в България, за да се включиш в Аniventure ComicCon. За пръв път ли ще дойдеш у нас, какви очаквания имаш?

Бил съм няколко пъти в България, дори съм пътувал малко из страната. Първият път, когато дойдох, беше през 2004 г., за да снимам филм за телевизията - "Icon". Няколко години по-късно дойдох, за да заснема епизод от сериала "Crossing Lines". Винаги, когато не съм на снимки, вземах кола под наем и обикалях. Успях да посетя Рилския манастир и Черно море. Харесва ми колко е разнообразна страната ви.

Какво да очакваме от теб на фестивала? Имаш ли изненади за българските си фенове?

Подобни фестивали са уникален начин да се срещнеш с феновете си лице в лице и да чуеш техните идеи и теории. Страхотно е да видиш колко са ентусиазирани хората за едно шоу.

Какви са плановете ти за напред? Може би още фантастични роли?

Току що се връщам от премиерата на един филм, в който участвах миналата година - "Berlin Falling". Страхотен филм, който дава поглед върху една много актуална тема - терора и последиците от него. Очакват ме още няколко интересни проекта. За тях обаче не мога да говоря още, но съм сигурен, че ще намерят много фенове. 

Билети и повече информация за фестивала Аniventure Comic Con, по време на който ще се включи Том Влашиха, ще намерите тук.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини