От х:

Днес в x:

Серафимовци почетоха Свети Илия с курбан за здраве

Изображение 1 от 4

    В местността Ючура над с. Полковник Серафимово, в параклиса „Св. Пророк Илия“ на 22 юли т.г.  бе отслужена празнична света литургия от отец Димитър Одаджиев. Няколко семейства раздадоха благословен курбан за здраве. Скромен принос имат и много от миряните, нарекли си го за здраве и берекет.

    Тази година в параклиса бяха осветени и сякаш грейнаха две нови икони, които са от същите дарители! Едната е на Св. Пророк Илия с Божията майка и Младенеца, а другата е на Исус Христос и Св. Йоан предтеча. Те са изографисани майсторски от художника доц. д-р Яким Дейков, който в момента е преподавател в катедра «Рисуване и моделиране» в Университет за Архитектура, Строителство и Геодезия гр.София. Той и неговият екип са участвали в изографисването на  много църкви и манастири в цялата страна.

    На празника традиционно имаше много хора, имаше руснаци, англичани, американци, столичани, имаше хора с бастуни, но най-радващото е, че имаше много деца. Това ни дава увереност, че има кой да продължава хубавите ни традиции, казват от Сдружение за устойчиво развитие на село Полковник Серафимово.

                

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини