От х:

Днес в x:

Караниколов: Инвеститорите ще вдигнат заплатите

3,1% е ръстът, обяви министърът на икономиката Емил Караниколов. "Климътът за бизнес се подобри", продължи той и разкри, че скоро ще бъдат открити близо 3000 нови работни места след успешни проекти на ръководената от него иституция.

Инвеститорите се върнаха. Те се бяха отдръпнали миналата година заради изборите. Интересът е най-вече в технолигиите, продължи той пред БНТ.

Имам интерес от автомобилни компании. Нямаме работна сила за цели автомобили. Трябва опит, не може веднага да започнеш да правиш самолет, каза той.

Най-важното е да направим така, че да има инвеститори. След това ще започне битката за работна ръка. Това ще увеличи заплатите. Целта ни също така е върнем тези, които избягаха и да привлечем поне 10% от българите, които са малцинства в страните, където са родени, каза още Караниколов.

Целта на промените е да намалил разходите на хората и бизнеса, най-вече и загубеното време. Всичко, което сме предприели до сега, е удобрено от бизнеса, продължи той.

Мисля, че прокуратурата си върши добре работата, дори и с превенция. Затова инвеститорите ще дойдат, а с тях и по-добрите заплати, отсече Караниколов по повод битката с корупция.

Страх ме е да не започне наказателна процедура. Искането на закон за продажбата на земя е от ЕС. В момента има инвеститори от Европейския съюз, които са готови да дойдат тук, ако си купят земя, каза министърът.

Трябва да направим така, че нито едно държавно дружество да не бъде преватизирано, отсече Караниколов. Той допълни, че има нужда от допълнителни работни места в оръжейната индустрия. "Там има междуведомствена комисия, която всяка седмица прави проверка. Няма как да се продават оръжия на местата, където ни обвиняват", категоричен бе той.

Министърът на икономиката обяви, че се правят облекчения за кандидатстване по оперативните програми за малкия бизнес. А освен това индустриалните зони трябва да бъдат свързани с БДЖ.

Източник: http://www.standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    By
    bydlo
    0 0
    12:34, 23 юли 2017
    Браво, дайте му близалка и го пуснете да си поиграе на пързалката.
    Език кокал няма!
Последни новини