От х:

Днес в x:

Кърваво селфи на Каньона на водопадите край Смолян

Изображение 1 от 3

    Турист от Димитровград падна от близо три метра височина, докато си правел селфи. Инцидентът се случил в събота следобед на водопад „Орфей” в Каньона на водопадите. При падането младият мъж си ударил тежко главата, разказват очевидци. Приятелите му потърсили помощ на 112 и изпаднали в шок, без да знаят как да реагират, докато дойде лекарския екип и планинските спасители. Над един час мъжът е лежал в студените води на водопада и изпаднал в хипотермия. Екипите на Спешна помощ, гражданска защита, Планинска спасителна служба и полиция тръгнали веднага след получаване на сигнала. До мястото на инцидента обаче може да се стигне само пеш и това ги забавило. Младият мъж е свален с носилка, а притеклите се на помощ казаха, че състоянието му е тежко. Негови приятели пък споделиха, че му казали да не се катери по скалите, защото са хлъзгави както предупреждавали табели на водопада. Той обаче не ги послушал. Не се отказал дори след като веднъж паднал от по-ниско. Станал и този път се изкатерил на по-високо по мокрите скали, а там се подхлъзнал и паднал. Цялата пътека в Каньона на водопадите е обозначена с табели, които предупреждават за опасностите. Често обаче туристи, в стремеж за по-екстремни селфита, предприемат рискови действия, разказват очевидци.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пр
      Приятел
      18 -2
      23:08, 23 юли 2017
      Що за глупости пишете?!?!? Проверете си информацията и тогавата пишете. Първо моммчето не си правеше селфи. Второ никой от приятелите му не е изпадал в шок, а веднага се обадихме на 112 и оказахме първа помощ по указания на лекарите от спешна помощ докато дойдат екипите. Притеклите се на помощ не са давали никаква информация, за да ги цитирате.НЕ Е ПАДАЛ ОТ ПО-НИСКО, ЗА ДА ТРЪГВА ДА СЕ КАТЕРИ ПАК. Жалко е да изкривявате така инцидента. Оправете си статията!!!
      • Ре
        Репортер:
        0 0
        13:06, 24 юли 2017
        Лично репортер на СмолянБГвести е разговаря с вас! Той ви е успокоил с думите "Всичко ще се оправи, казаха спасителите" и вие казахте "Че не сте на себе си", че не е трябвало да се катери, че сте му казали и пр. Спомнете си единият от вас носеше бебе, другия имаше кървава диря по лакътя. Репортера упъти лично спасителите в коя посока да стигнат до ранения и е разговаяря лично с екипите. Но това не е важно.Просто припомняне. Важното , е че приятеля ви оцеля и "Всичко ще се оправи", както ви е казал при разговора ви до "къщичката"..Благодарим ви за мнението. Успехи !
    Последни новини