От х:

Днес в x:

Британските авиокомпании се регистрират в ЕС заради Брекзит

Повечето от базираните във Великобритания авиокомпании ще поискат регистрация и в страна от Европейския съюз след Брекзит.

Това прогнозира пред БНР авиационният експерт Пол Чарлз.

Британското правителство не счита проблемите на авиоиндустрията като приоритетни, но то трябва да постигне споразумение с Брюксел до март следващата година, категоричен е Пол Чарлз.

"Има няколко авиокомпании, които искат да оперират в Европа или вече го правят. Те се нуждаят от сигурност. Според мен те ще последват примера на този нискотарифен превозвач. Те ще създадат нова компания или клон, благодарение на който ще успеят да запазят безпроблемно полетите си", обясни той.

Тази стъпка вече беше направена от един от най-големите нискотарифни превозвачи. Австрия издаде необходимите разрешителни британският авиопревозвач изиДжет (easyJet) да създаде нова компания с централа във Виена. По такъв начин изиДжет ще може да извършва полети между Великобритания и ЕС след Брекзит. Това съобщи австрийското министерство на транспорта, иновациите и технологиите, цитирано от ТАСС и БТА. Разрешението за извършване на полети и лицензът бяха предадени на представители на британската компания, се посочва в изявление на ведомството. Централата на новия превозвач изиДжет Юръп (easyJet Europe) ще бъде в австрийската столица, а първият полет от Лондон за Виена ще бъде извършен до виенското летище "Швехат". 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини