28 °C

Турция: Българските митници забавят износа ни

Турският министър на храните, земеделието и животновъдството Ахмет Ешреф Факъбаба се оплака от забавянето на износа на българските граници.

Той посочи, че турската страна има проблеми с България във връзка с износа на пресни плодове и зеленчуци. 

Министърът заяви това пред журналисти след срещата, която се проведе с българския министър на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и придружаващата го делегация в турската столица Анкара.

По време на срещата са били обсъдени проблеми, свързани с турския износ през България, а също и с вноса на месо и месни продукти от Европа. 

"90 процента от нашия износ на пресни плодове и зеленчуци се осъществява през българските граници. Но имаме големи притеснения, произтичащи от контролите, осъществявани от българската страна. Вносът на живо месо от европейските държави също се осъществява през българските граници. Забавянето поради контролите на българската митница създава големи проблеми на нашата страна", заяви турският министър, цитиран от вестник "Хюриет". 

Но съм убеден, че министри като нас двамата - юрист и финансист, със съвместни усилия ще успеем да разрешим тези проблеми и двустранните отношения ще станат още по-активни, допълни той.

Източник: dir.bg

Хороскоп за 23.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини