От х:

Днес в x:

Шофьори: Легналите полицаи в Хасково ниски и излишни или високи и опасни

    Шофьори възроптаха от различния стандарт на легналите полицаи в Хасково и съседни села, за което неколкократно изпратиха читателски сигнали. „Едни от неравностите са доста високи, други по-ниски и на практика са излишни, тъй като шофьорите преминават през тях, сякаш ги няма. Например тези до училище „Васил Левски“, коментира хасковлията Иван Иванов. Като едни от по-изпъкналите той посочи гърбицата на бул. „Раковски“ на влизане от Димитровград. Според него сравнително по-високи са и някои от бабуните по ул. „Добруджа“ между гимназията по лека промишленост и бившето ТМСС. Освен това там маркировката е изтрита и така наречените легнали полицаи не се забелязват през деня, особено в сенчестите участъци. „Заради височината и изтритата маркировка много шофьори пукат картери на колите си. Доказателство за това са следите от моторно масло по асфалта, както и разрезите по бабуните“, коментира още хасковлията.

    Една от гърбиците по бул. „България“ до ОУ „Св. Климент Охридски“ пък изобщо няма маркировка и трудно се забелязва от шофьорите, въпреки, че е обозначена с пътен знак.

    От високи легнали полицаи, поставени преди няколко месеца, се жалваха и други шофьори, които минават през хасковското село Манастир. „Прекалено са високи, минавайки през тях, колите подскачат“, гневят се местни жители, които ежедневно пътуват към община Стамболово.

    Живеещите в Манастир обаче изказаха разнопосочни мнения относно поставянето на бабуните и тяхната височина. „Добре, че ги сложиха, иначе шофьорите минаваха през селото със 150-160 км/часа. Котки и кучета не останаха“, заяви Димитър Станчев, който носеше малка котка. Мъжът обясни, че си взел нов домашен любимец след поставянето на легналите полицаи. Той допълни, че преди години на главния път имало и смъртни случаи с пешеходци.

    Неговата съседка Николета Банева пък беше на противоположно мнение. Младата жена заяви, че бабуните са високи и много шофьори набивали рязко спирачки, особено при преминаване на тировете се получавали вибрации по пътя, от които стените на къщата й се пропукали. Тя дори възнамеряваше да търси застрахователи, за да й покрият щетите. Банева настоява още легналият полицай да бъде преместен на друго място, какъвто бил първоначалния замисъл.

    От община Хасково заявиха, че тече уеднакваване на изкуствените неравности според изискванията по закон. Освен това допълниха, че върви подмяна на маркировката на всички легнали полицаи в града. От кметството уточниха, че пребоядисването се извършва нощем и няма как да стане отведнъж.

    Според наредбата, която беше приета през 2012 г., бабуните не трябва да са по-високи от 7,5 см, а ограничението на скоростта в тези отсечки трябва да е между 20 и 40 км/час.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Чо
      Чобанина
      8 -4
      13:26, 24 юли 2017
      Много са си хубави ”легналите полицаи” , аз обичам да лежат върху мен ама истински полицаи !
    • 2
      Df
      DFG
      16 -3
      14:44, 24 юли 2017
      100 % вярно, просто този който ги мисли да си хвърли инж диплома в коша, или да смени професията
    • 3
      69
      69
      0 0
      20:52, 25 юли 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Ан
      Антон
      0 0
      15:49, 26 юли 2017
      Забележете колко от случайно сниманите автомобили са с включени къси светлини на фаровете!
    • 5
      Ку
      кум лисан
      0 0
      12:17, 27 юли 2017
      Действително тези легнали полицаи могат да ти пратят колата в сервиз, или дори в автогробище.Не вярвам някой инженер да има пръст в това, но "Кърджалийска" след "околовръстното" е уникум на инженерната мисъл. Околовръстнот, само името му е такова. С тези завои под 75 градуса и уж околовръстно, а пак влиза в града.Сложете поне един светофар там, след като карате румънците да минават по него за Маказа!
    Последни новини