От х:

Днес в x:

Цв. Василев със 146 обвинения. Преглед на печата

"24 часа"

Фирма се спаси от 1,9 млн. лв. ДДС,

Приемам го като виц", коментира премиерът Бойко Борисов на заседанието на кабинета в сряда.

За съдебните решения се разбра, след като правителството публикува в петък стенограма от заседанието. На него финансовият министър Владислав Горанов съобщава на колегите си, че на 17 юли 2017 г. след "задълбочен анализ" ВАС отхвърля жалбата на НАП срещу отмяната на ревизионен акт, защото тирът е багаж на шофьора.

"Стандарт"

Цв. Василев със 146 обвинения

Цветан Василев е обвинен за 146 престъпления по процеса за фалиралата КТБ. След три години разследване на аферата прокуратурата внесе вчера в специализирания съд мегаделото за източването на трезора. Основното обвинение срещу ексбанкера е, че е създал и ръководил организирана престъпна група, отговорна за присвояването на 2,559 млрд. лв. плюс допълнително задигнати 205,9 млн. от касата на банката. Заедно с Василев на спецсъда са предадени още 17 обвиняеми.

"Монитор"

Пунктове за скрап отварят врати само по телефона

Нелегални пунктове за изкупуване на скрап приемат отпадъци само при предварително позвъняване по телефона, за да отворят врати и да приемат стоката. Това съобщиха за "Монитор" от Българската асоциация по рециклиране. Според председателя на организацията Борислав Малинов там се предава краден материал.

Само за миналата година са установени над 30 нелегални пункта за скрап.

"Сега"

За първи път електрониката е номер 1 в износа на България

За първи път изделията на електротехниката и електрониката са №1 в експортната листа на България, като са изместили досегашните лидери - петролните продукти и медта. През миналата година български компании са изнесли електротехническо и електронно оборудване за 2.532 млрд. долара, като ръстът е 7% за година. С 2% пък е нараснал експортът на машини и апарати и с реализираните 2.083 млрд. долара вече е на трето място в експортната ни листа. Основни купувачи на наши машини, ел. техника и електроника са Германия, Италия, Франция. Изделията ни често се вграждат там, а след това се реализират в целия свят. Това разкрива редовното проучване на Българската стопанска камара за мястото на страната ни в световния експорт.

"Дума"

НС бламира ГЕРБ за плащанията в брой

Депутатите отхвърлиха вчера предложението на ГЕРБ прагът на кешовите плащания от 1 януари 2018 година да бъде 5 хил. лв. ГЕРБ не получи подкрепа дори от коалиционните си партньори. И Европейската централна банка също изрази негативно становище относно намаляването на прага за плащанията в брой.

"Капитал дейли"

Banana Republic

Вицът е стар: някои държави си имат мафия, в България мафията си има държава.

Мафията си имаше банка, имаше пет- шест правителства и още толкова партии. Има си медии, има бизнес - цигари, телеком и лафки, магазини, имоти и държавни фирми. Частни фирми на абонамент за обществени поръчки. VIP на летището, сметки в Дубай. Има кметове, има магистрати, има полицаи, има НСО да кара с превишена скорост, има прокурори...Скоро ще си има съд.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини