От х:

Днес в x:

Димитър Делчев: Правителството е като кола с развити болтове

Правителството е като кола с развити болтове, от която постоянно изпадат колелата - първо бяха заместник-министри, после законопроекти и скоро ще катастрофира.

Това каза в предаването по бТВ Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“. 

Вече 20 дни обществени поръчки се обявяват в разрез със закона, заради липсата на единна информационна система, която трябваше да проработи от 1 юли, каза Делчев. 

Въпреки че има съобщение, че ще бъдат предприети действия, такива няма. Мнозинството не се интересува от спазването на законите, а на ден продължават да се харчат около 20 млн. лева. 

Единната система е стъпка към прозрачност, но очевидно заявките за борба с корупцията са само на думи, каза той и даде пример с обявеното обществено обсъждане на антикорупционния закон, какъвто дори не е готов, а бяха публикувани 2 страници съдържание. Последните 3 месеца вместо да се борят с корупцията, да правят реформи, единствено генерира мнозинството са скандали. 

НДК е очевиден пример за борба за комисионни и липса на всякакви действия за спиране на корупционните практики. 

Отсъствието на демократичната общност в парламента води до липса на контрол. Трябва да продължим да опитваме да търсим общи решения по конкретни теми, както направихме на кръглата маса за изборното законодателство, надявам се следващият разговор да е за съдебна реформа и борбата с корупцията. Десницата не трябва да се обединява, за да се каже, че сме се събрали, както направиха ГЕРБ и ОП, а около принципи и ясно поставени цели, категоричен бе Делчев.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини