От х:

Днес в x:

Дженев и Язаджиев спорят на полуфинала на Държавното по тенис

    Двама представители на местния клуб „Хасково 2015“ ще спорят на полуфинала на Държавния турнир по тенис за юноши и девойки до 14 г., който се играе в Хасково. След победи днес Адрияно Дженев и Васил Язаджиев ще се опитат да преодолеят предпоследния етап от надпреварата на кортовете на площадка „Юнак“ в Хасково.

    В четвъртифиналния мач Адрияно се наложи категорично над съперника си Александър Митков от тенис клуб „Хемус“-Велико Търново. Хасковлията срази противника си в два сета с 6:0, 6:1.

    В изигралия се успоредно мач Васил Язаджиев надделя над Георги Георгиев от тенис клуб „Свиленград“. Първият сет се оказа сравнително равностоен, но въпреки това хасковлията го спечели с 6:4. Във втория сет обаче свиленградчанинът, който е едва на 10 г., се поизмори и не успя да удържи на ударите на Язаджиев, който победи с 6:2.

    Така след днешните победи Язаджиев и Дженев ще излязат в полуфинален мач днес от 14:30 часа. Победителят от срещата ще играе на финал утре от 10:30 часа.

    Днес следобед ще се проведе и полуфинала на двойки. В една от тях Адрияно ще играе с партньора си Виктор Марков от тенис клуб „Диана“-София. При девойките ще участва Далия Георгиева от другия местен клуб „Хасково“ заедно с Валерия Бесова от тенис клуб „Авеню“-Бургас.

    Анета Кутелова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини