От х:

Днес в x:

Чорлу дари пейки на община Първомай

Изображение 1 от 4

    В центъра на Първомай са поставени пейки, на които стоят надписите и емблемите на общини Първомай и Чорлу. Пейките са 15 и са дарение от турската община, която има собствено предприятие за производство на такива стоки за градска среда. Те са договорени на изложение, в което са участвали фирми и от двата региона.

    Освен пейките, в знак на приятелство, Първомай е получил и дръвче индийски люляк, засаден зад пилоните за знамената.

    Поставените пейки са удобство за преминаващите в центъра на града. В същото време стърчащи бетонни блокчета напомнят за необходимостта да бъдат възстановени пейките в градинката пред пощата – любимо място за почивка под дебелите сенки за живеещите от северната страна на Първомай и за идващите на зеленчуковия пазар.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Бл
      Благодарим Чорлу
      14 -5
      15:02, 19 юли 2017
      Ей, най- после да се случи нещо добро в този град.Благодарство на община Чорлу.А колко добри неща могат да се случат ако Ангу намали задграничните си пътувания,банкети,раздутият административен апарат.
      • Ха
        хах
        10 -1
        11:52, 20 юли 2017
        Моля, моля! Банкетите на общинътъ служителите сами си ги плащат. Все пак кметят трябва да има пари за да си пече гъзО на морето
    • 2
      Ум
      умен
      6 -3
      17:43, 19 юли 2017
      Десет от тези пейки да се сложат в градинката срещу пощата на мястото на ''стърчащите'' блокчета!
    • 3
      Пр
      прозт
      14 -1
      22:22, 19 юли 2017
      То хубаво сетили се хората да ви подарят пейки ,което е срамно,защото за 27 демократични години общинарите не намериха пари за това,ами полейте ги тез градинки бе!Като седнеш до пощата гледаш не зеленина, а само изгоряла, прежурена,грозна" трева" и омърлушени дървета.Знаем че всичко вече струва пари ,но коментатор 1 е прав откъде ще се намерят пари.Пълна трагедия е този град.
    • 4
      Не
      нели
      9 -3
      02:33, 20 юли 2017
      Трагедия е и то ужасна!!!
    • 5
      Ал
      Али РЕЗА
      14 -3
      10:37, 20 юли 2017
      Аз като стар и мъдър ще кажа че чорлу можеше и кмет да ни дари щото този вече е амортизиран. Следващия път фитлето да предложи на управата на чорлу да ни пратят един така той пак ще си остане зам кмет и ще дреме по цял ден но пък дарения кмет може би ще направи нещо за общината и ще се разбира по добре с руждито тъй като сега май никой не го разбира тоя чиляк какво прай там и той не знае.
      • Ar
        ar
        8 -2
        21:44, 20 юли 2017
        Кой им ги е искал пейките,не ща ги ? Първо пейки от Чорлу , сетне и по един ...Али Реза . Това трябва да е подарък за земите дето им продадоха в Първомайско , чрез българо -турските фирми на Руждито
    Последни новини