От х:

Днес в x:

Полицаите подготвят серия от регионални протести

Служителите в системата на МВР започват серия от регионални протести срещу ниските възнаграждения. След втория протест на полицаите в столицата, който се проведе вчера, 18 юли, шествия се организират и в други големи градове в страната.

На 20 юли полицаите ще протестират във Варна, на 25 юли - в Добрич, а на 27 юли - в Гоце Делчев. Предвидено е протестните действия да продължат и в други големи градове в страната - БургасБлагоевградПерник, както и в по-малки населени места.

Вчерашният протест в столицата събра стотици служители на МВР в градинката при църквата "Св. Седмочисленици", в чието съседство се намира и Министерство на вътрешните работи. На шествието заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Кузманов заяви, че искането им е за минимално увеличение на заплатите с 15% от 1-ви юли тази година.

Серията от регионалните протести идва близо две седмици след провеждането на националния протест от 5 юли. Припомняме, в деня на професионалния празник на МВР стотици полицаи се събраха пред паметника на "Цар Освободител" пред Народното събрани в знак на протест.

На митинга от 5 юли служителите в системата на МВР също протестираха срещу ниските си възнаграждения. Тогава се акцентира и върху проблема с униформите на полицаите. Органите на реда посочиха, че задълженията на полицаите не спирали да се увеличават, но възнагражденията си оставали същите.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини