От х:

Днес в x:

Пътят до морето - по-евтин със споделено пътуване

За 15 лв. стигаш от София в Бургас, ако пътуваш с кола от групите за споделено пътуване в социалните мрежи. Всеки може да обяви дали предлага или търми места и в кои посоки.

През летните месеци повечето обяви са за Бургас и Варна, и курортите около тях като до Слънчев Бряг и Несебър цената е 20 лв.

Тези, които предлагат свободни места за пътуване, обявяват модела на автомобила, дали колата има екстри като климатик, място за багаж и може ли да се пуши по време на път, съобщава "Труд".

"Заради загубата на пътници от споделеното пътуване и нелегалните превозвачи автобусните билети са поевтинели с 10 процента тази година", коментира Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи.

Част от нелегалните такива също се маскират като споделено пътуване. "Има и нелегални микробуси, които обявяват дата и час на тръгване, както и свободните места до морето, също в групи за споделено пътуване, уточни Топалова. По думите й разликата в билета между микробуса и автобуса на нелегален превозвач е минимална. "Те дори могат да ви вземат от вкъщи, но често тръгват в късните часове", коментира тя.

Това лято с автобус от София за Варна билетът струва 32 лв в едната посока и 54 лв в двете. 27 лв пък излиза еднопосочно пътуване от София до Бургас и 48 лв. двупосочно, а до най-популярните курорти като Созопол и Слънчев бряг билетът е съответно 32 лв и 54.59лв.

Сходни са и цените до Албена и Приморско - 32 лв и 35 в едната посока и 54 и 58 лв в двете. С влак до Варна излиза по-скъпо, отколкото с автобус. Еднопосочен билет в средата на сезона е 39 лв, а двупосочният билет е 62 лв.

 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини