От х:

Днес в x:

Отбелязваме 180-тата годишнина от рождението на Апостола

С ритуал по поднасяне на венци и цветя днес в Хасково ще бъде почетена 180-тата годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

Церемонията е с начален час 10 пред паметника на Васил Левски до едноименното училище. Поканени са представители на институции, политически партии, родолюбиви организации и граждани.

На 18 юли е обявен и ден на отворените врати в Регионален исторически музей - Хасково. Посетителите ще могат да видят кратък филм за живота на Левски, а така също да научат повече за трите негови посещения в Хасково от специалната лекция на служителите в музея. Входът е свободен, а музея работи от 9 до 17 часа.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    „А ти какъв ще да станеш, бай Василе, когато се освободим? - попитал го един път Божил Георгиев в присъствието на други трима апостоли: Ангел Кънчев, Димитър Общия и Сава Младенов.
    - Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви - отговорил той. - Тогава аз ще да ти отида в РУСИЯ да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но НАРОДЪТ Е ПРИТИСНАТ ОТ НАС ПОВЕЧЕ”.
    Захарий Стоянов
  • 2
    Ст
    Староверски
    11 0
    10:51, 18 юли 2017
    Защо така за левски и ботев се сещаме само по един ден в годината а през останалите дни сме си само бай ганювци ------ за срамотиите
Последни новини