От х:

Днес в x:

Хасковско послание стана завет на Първия национален ученически събор за Левски

Изображение 1 от 6

    Посланието, което отправиха по повод 180-тата годишнина от рождението на Апостола на свободата учениците от Хасковското училище „В. Левски“ стана емблема на Първия национален ученически събор „С Левски в ума и сърцето”, който се проведе в родния му град.

    Събирането на учениците от цялата страна, които учат в школа, носещи името на Левски, се проведе под организацията на Образователното министерство, Регионалното управление на образованието в Карлово и местната община.

    Всяко от школата, участници в събора, е представило презентация на училището за историята, както и за съвременните нововъведения в него, завършваща с послание към следващите поколения.

    Хасковското представяне под звуците на песента „Къде си, вярна ти любов народна” е направил ученикът от 10 клас на СУ „В. Левски“ Симеон Паскалев.

    Всички ученици са участвали и в шествието на знамената пред паметника на Левски. Там е излъчено и общото послание от името на ученическия събор, чието съдържание е стъпило основно на текста на хасковския завет, разказаха участниците.

    Като част от отбелязването на 18-ти юли, е създадена и издадена от училище „В. Левски“  и книга с послания.

    Написаният от учениците от 8-ми и 10-ти клас завет в нея гласи: „Апостоле, ти си най-ярката звезда, която свети от небосклона на българската история и озарява пътя на българите през годините към мечтаната свобода.

    Ние, учениците от СУ „Васил Левски”, град Хасково, призоваваме всички наши връстници и бъдещите поколения:

    -да помним заветите на Левски и да следваме неговия пример;

    -да обичаме и пазим родината си, за която той жертва живота си;

    -да продължаваме и обогатяваме българските традиции;

    -да се гордеем, че сме българи, да се гордеем със славното си минало и да се стремим към изграждане на онази България, за която Левски е мечтал.”

    Посланието ще бъде разпечатано и поставено на видно място в школото, обясниха от училищното ръководство.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Левски до Каравелов - "Байо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият руски бутуш в Булгарско? Ако туй е тъй, то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките."
    • 2
      Цитат от Захари Стоянов:

      “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”
    Последни новини