От х:

Днес в x:

Хасковска група във Франция впечатли европейците

Изображение 1 от 6

    Делегация от Община Хасково, водена от заместник-кмета Милена Трендафилова, взе участие в проекта „Да си спомним за бъдещето” 575971-CITIZ-1-2016-1-FR-CITIZ-NT, подкрепен от Европейския съюз в рамките на програма „Европа за гражданите”. Делегацията в състав: трима представители на община Хасково, четири деца от ансамбъл „Южняци“, трима ученици от Езиковата гимназия в Хасково и преводач, посетиха френския град Лош от 12 до 16 юли.

    Хасковлии бяха поканени за участие от побратимения град Шатийон-сюр-Ендр, Франция. В проекта в град Лош се включиха 256 представители от всички европейски страни. Приоритет на програмата бе изграждане на мостове между младите европейци.

    В рамките на няколко дни, в различни форуми се дискутираха теми, свързани с европейското бъдеще на страните членки, в който децата от българската делегация взеха активно участие. Хасковската група впечатли и с изпълнения на танцьорите от ансамбъл „Южняци“.

    В последния ден на визитата бе предвидено „Европейско село“. В него всички 29 държави представиха автентични ястия и продукти, традиционни за своята страна.

    На щанда на България участниците в събитието имаха възможността да опитат приготвен от нашата делегация боб, катък с чушки и разнообразни колбаси, сирена, кашкавали, халва и мед на местни фирми. Посетителите останаха пленени от вкуса им.

    Изключителен интерес предизвиква и град Хасково като туристическа дестинация с богата си история и културно наследство.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Чо
      Чобанина
      9 -14
      16:53, 17 юли 2017
      Имаме си най-готината заместник кметица в цялата и... Виж коментара
    • 2
      Бр
      браво бе
      5 -4
      21:31, 17 юли 2017
      Културно-масова дейност на фона на скандалите , които тресат общината ?!?
      Я не отвличайте вниманието със сирене и луканки , ами давайте отговори на въпросите около далаверата с радиаторите!!!
      Повдигат се разни въпроси из пространството и там замират- със светофарите например кво стана ,всички набедени в измама са си по местата нали , сега и с чугуна така ще стане пак ,нали?!?
    • 3
      Ab
      abc
      3 -2
      22:41, 17 юли 2017
      Като гледам кои местни фирми са ни представяли - месни и млечни , ми настръхва косата. Така ли не намерихте хубави традиционни продукти, та да не се изложим пред чужденците.
    Последни новини